Μία (κυπριακή) παράσταση σχεδιασμένη ειδικά για προβολή από το κινητό

Το «Spirit» δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να έχει ελεύθερη πρόσβαση από την οθόνη του κινητού του σε χώρο της επιλογής του με ένα καφέ ή ένα σνακ για όσο χρόνο αποφασίσει να μείνει με την παράσταση ή ακόμα και να επανέρχεται ανά διαστήματα.

Article featured image
Article featured image

Το SPIRIT - ένα έργο διαρκείας της Ελεάνας Αλεξάνδρου - δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας και σε συνθήκες περιορισμού. Σχεδιάστηκε ειδικά για να μεταδοθεί σε live streaming στις προσωπικές οθόνες των θεατών στις 27 και 28 Ιουνίου, από το Θέατρο Ριάλτο.

Σχετικά με την παράσταση - ένας μαραθώνιος χορού

Η παράσταση είναι ένας μαραθώνιος χορού. Ο στόχος είναι ένας: να συνεχίσουν να χορεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο μαραθώνιος θα κρατήσει τέσσερις ώρες.

Το κοινό έχει ελεύθερη πρόσβαση και μπορεί να ανοίξει την οθόνη του σε χώρο της επιλογής του με ένα καφέ ή ένα σνακ για όσο χρόνο αποφασίσει να μείνει με την παράσταση ή ακόμα και να επανέρχεται ανά διαστήματα.

Η συνθήκη είναι καινούργια και δημιουργεί προκλήσεις για όλους. Οι πρόβες έγιναν μέσα από οθόνες, σε υπνοδωμάτια, σε κουζίνες, όπου υπήρχε κάποιος ανοικτός χώρος για να μπορέσει ένα σώμα να χορέψει. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, το SPIRIT θα κυκλοφορήσει ζωντανά στο διαδίκτυο. Αυτό που θα δει ο θεατής δεν είναι η οπτικογράφηση της παράστασης, μα μια ζωντανή παράσταση διαρκείας σχεδιασμένη για τις οθόνες.

Γιατί τέσσερις ώρες; Όντως, η διάρκεια του χρόνου εμφανίζεται ως απειλή. Μήπως αυτή η νέα κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα; Η απόφαση για συμμετοχή στον μαραθώνιο μπορεί να μετατρέψει το φαινομενικό αδιέξοδο σε μια νέα προοπτική; Τι να κάνω με όλο αυτό τον χρόνο; Πώς κρατώ το σώμα μου ζωντανό; Πώς να συντονίσω τα χέρια με τα πόδια μου; Τι να κάνω τη σκέψη μου; Πώς θα χειριστώ την κούραση, την εξάντληση; Αν χαθώ, θα υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει; Πού είναι ο θεατής;

Ο θεατής, ενώ δεν βρίσκεται εκεί, μπορεί να έχει είσοδο και παρουσία στην παράσταση. Μπορεί, με τρόπο που θα ανακοινωθεί, να στείλει ερωτήσεις, σκέψεις ή συνειρμούς του για να απαντηθούν και να σχολιαστούν, να δημιουργήσουν διάλογο που θα συντροφεύσει τους περφόρμερ κατά τη διάρκεια της χρονικής πορείας του μαραθωνίου.

Spirit_Poster.jpg


Συντελεστές:

Ιδέα/Σκηνοθεσία: Ελεάνα Αλεξάνδρου

Δραματουργία: Έλενα Αγαθοκλέους

Σχεδιασμός και εκτέλεση ήχου: Πάνος Μπάρτζης

Περφόρμανς: Αριάνα Μαρκουλίδου, Πέτρος Κονναρής, Ράνια Γλυμίτσα, Μαρίνα Αργυρίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Γραφιστική Επιμέλεια: Όμηρος Παναγίδης

Παραγωγή/Εικαστικός σύμβουλος: Εύα Κοραή | bytheway productions

Διεύθυνση Μετάδοσης: Κωνσταντίνος Ηρακλέους

Τεχνική Διεύθυνση: Γιάννος Ιωνάς | Event Pro

27 & 28 Ιουνίου | 18:00 - 22:00 | Σελίδα Facebook και Youtube channel της bytheway productions

Η παράσταση δημιουργείται στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.

Υποστηρικτές: Makers Will Make, ΤΕΠΑΚ | Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Εργαστήρι Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας - VSMS Lab

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ