Ο Αλκίνοος απάντησε στις ύβρεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Όσο υπάρχουν Αλκίνοοι κανένας μπαγαπόντης δεν μπορεί να μας στερήσει το κρυστάλλινο νερό και κυρίως το φως.

Article featured image
Article featured image

Λίγες μέρες πριν, ενώ η χώρα βρισκόταν ακόμα σε κατάσταση lockdown, ένας τύπος τόλμησε να ξεστομίσει ύβρεις εναντίον του Αλκίνοου.

«Έχουν κι έναν ****** που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης, που τους συμπαραστέκεται λέει… Επάγγελμα τραγουδιστής. Τι τραγουδάει, εγώ δεν ξέρω όμως», είπε ο κακομοίρης Δήμαρχος.

Αμέσως, ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης, τόσο από τους Ενεργούς Πολίτες του Βόλου όσο και από σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ήρθε να μας υπενθυμίσει πως «όταν η αλαζονεία και η αγένεια επιτίθενται στο ήθος, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος εύλογα ανησυχεί».

Ο Αλκίνοος όλο αυτό το διάστημα δεν απάντησε. Ετοίμαζε, όμως, την απάντησή του, η οποία ήρθε τελικά μέσω της Τέχνης του. Με τον τρόπο, δηλαδή, που ξέρει ένας πολιτισμένος άνθρωπος να εκφράζεται.

Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και παιδιά της περιοχής συναντήθηκαν στην πλατεία των Σταγιατών, όπου ηχογράφησαν και οπτικογράφησαν αυτό τραγούδι. Ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όσους στηρίζουν τον αγώνα για ελεύθερα νερά!

Στη λάσπη και στον βούρκο απαντάς με κρυστάλλινο νερό, με τραγούδι και χορό παιδιών, με φως. Αυτό είναι ο Πολιτισμός, αυτός είναι o Αλκίνοος για όσους κακομοίρηδες αναρωτιούνται ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin δέχθηκε πρόστιμο επειδή σέρβιρε επιδόρπιο με μια αμφιλεγόμενη «λιχουδιά»

Article featured image

Η απίθανη ιστορία του Agbaibor, ενός ορφανού μικρού ελέφαντα που επιβίωσε κόντρα στις πιθανότητες

Article featured image

Το πιο βρόμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι δεν είναι αυτό που ίσως νομίζεις