Όταν ο Μπέος έβρισε τον Αλκίνοο μάλλον δεν υποψιαζόταν ότι θα συμβεί αυτό

«Όταν η αλαζονεία και η αγένεια επιτίθενται στο ήθος, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος εύλογα ανησυχεί».

Article featured image
Article featured image

Αυτή είναι η πρώτη φράση του κειμένου υποστήριξης στους Ενεργούς Πολίτες του Βόλου, που υπογράφουν σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως μπορεί εύκολα κανείς να δει στη σελίδα στο fb «Σταγιάτες, Ελεύθερα Νερά».

Αφορμή, η αήθης επίθεση που δέχτηκαν πολίτες του Βόλου από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, και η προσωπική στοχοποίηση αρκετών από αυτών, μαζί και του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Όλα αυτά, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του TVXS, επειδή είπαν όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού της πηγής στις Σταγιάτες και στην επιβλαβή καύση απορριμμάτων στον Βόλο.


Ανάμεσα στις υπογραφές υπάρχουν τα ονόματα των Αγγελάκα, Αρβανιτάκη, Βιτάλη, Βούλγαρη, Γαλάνη, Γιαννάτου, Δεληβοριά, Θεοδορόπουλου, Κυπουργού, Θηβαίου, Οδ. Ιωάννου, Καλατζόπουλου, Κοροβίνη, Κιμούλη, Νταλάρα, Νικολακοπούλου, Μωραϊτη, Μάλαμα, Μούτση, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Τσανακλίδου, Φαραντούρη, Πασχαλίδης, Οικονομίδη κ.α.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες και ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, το δίκαιο και τη δημοκρατία, και αναμένοντας την καταδίκη της συμπεριφοράς του Δημάρχου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων των Σταγιατών, των φορέων, κινήσεων και πρωτοβουλιών του Βόλου, όπως και κάθε ενεργού πολίτη που επιμένει να υπερασπίζεται με αξιοπρέπεια τον τόπο, τη φύση και την ποιότητα της ζωής του.» γράφει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Η πρωτοβουλία (διαβάστε περισσότερο στο ψήφισμα του Avaaz) καλεί όσους και όσες επιθυμούν να υπογράψουν ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ