Στις Φοινικούδες Για Τον George Floyd [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το περασμένο σαββατοκύριακο στη Λάρνακα, κάποιοι έκαναν πορεία με πλακάτ και συνθήματα για τον George Floyd.

Στις Φοινικούδες Για Τον George Floyd [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το περασμένο σαββατοκύριακο στη Λάρνακα, κάποιοι έκαναν πορεία με πλακάτ και συνθήματα για τον George Floyd.

Article featured image
Article featured image

Σαν παλιρροιακό κύμα εξαπλώνεται η οργή και αγανάκτηση του κόσμου σε σχέση με τις εγκληματικές ρατσιστικές συμπεριφορές που βιώνουν συνάνθρωποι και συμπολίτες μας, λόγω της φυλής τους ή πιο ορθά, του χρώματός τους.

Η δολοφονία του George Floyd στη Μινεσόντα των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ξεσηκώνοντας ένα παγκόσμιο κίνημα οργής απέναντι σε ρατσιστικές συμπεριφορές και πολιτικές που οδηγούν σε εγκλήματα.

Στις ΗΠΑ πέραν των 40 πολιτειών έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην πολιτική Trump, ενώ το κίνημα #icantbreathe αποτελεί σήμερα το πρώτο hashtag trend στα social media παγκόσμια.

Μια οργή που έφτασε και στην Κύπρο, με μία μικρή ομάδα πολιτών, αφρικανικής καταγωγής, να προχωρούν σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας το περασμένο Σάββατο, 30 Μαΐου, στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων στη Λάρνακα, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ίσης μεταχείρισης όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτου χρώματα.

«Πείτε όχι στη ξενοφοβία», «Είμαστε όλοι άνθρωποι», «Οι ζωές των μαύρων μετράνε» και διάφορα άλλα συνθήματα, η ομάδα των 10 ατόμων (ένεκα περιοριστικών μέτρων), διαφόρων ηλικιών, περπάτησε κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου των Φοινικούδων σε μία προσπάθεια να στείλει το δικό της μήνυμα.


Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου

IMG_8550.jpg

IMG_8507.jpg

IMG_8509.jpg

IMG_8512.jpg

IMG_8514.jpg

IMG_8516.jpg

IMG_8520.jpg

IMG_8523.jpg

IMG_8525.jpg

IMG_8531.jpg

IMG_8533.jpg

IMG_8536.jpg

IMG_8506.jpg

IMG_8556.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ