Ο Donald Trump μίλησε τηλεφωνικώς με τον αδελφό του George Floyd για να τον απαξιώσει

«Ήταν τόσο γρήγορο. Δεν μου έδωσε καν την ευκαιρία να μιλήσω», είπε αργότερα σε συνέντευξή του ο Filoniz Floyd.

Article featured image
Article featured image

Με τις εξελίξεις στην Αμερική να είναι καταιγιστικές και τις σκηνές που καταγράφονται σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, να είναι πρωτόγνωρες, η εικόνα του Trump, φαίνεται να έχει πληγεί σοβαρά. Γεγονός, ωστόσο, που δεν μοιάζει να τον απασχολεί καθώς όχι μόνο διατηρεί την απτόητη και σκληρή του στάση απέναντι στους διαδηλωτές, αλλά προχωρεί και στην εφαρμογή σκληρών κατασταλτικών μέτρων, όπως το να κατεβάσει στους δρόμους τις ένοπλες δυνάμεις.

Μέσα σε όλα αυτά, ο αμετανόητος Trump επικοινώνησε με τον αδελφό του George Floyd, Filoniz, κρατώντας μία αδιάφορη και ερειστική στάση απέναντί του. «Ήταν τόσο γρήγορο. Δεν μου έδωσε καν την ευκαιρία να μιλήσω. Ήταν σκληρό, εγώ προσπαθούσα να του μιλήσω και εκείνος με απέφευγε τύπου ‘δεν θέλω να ακούσω αυτά για τα οποία μιλάς’», είπε σε συνέντευξή του στο MSNBC.

Αυτό που έλεγε ο Floyd στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν ότι θέλει Δικαιοσύνη για τον αδελφό του που έπεσε θύμα φριχτής αστυνομικής βίας, όταν ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σοβέν τον πατούσε στο λαιμό με το γόνατό του για εννέα ολόκληρα λεπτά. Είπε, επίσης, ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι έγινε κάτι τέτοιο μέρα μεσημέρι και πως δεν το αντέχει και τον πληγώνει.

Ο αδελφός του George Floyd έχει ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου η δίωξη σε βάρος του πρώην αστυνομικού να αλλάξει από ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού σε πρώτου.

Η ανώτερη ποινή για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού στη Μινεσότα είναι κάθειρξη 25 ετών ενώ για πρώτου βαθμού φόνο είναι τα ισόβια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ