Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Reading

Ο Καΐρι Σανταλάχ ήταν γνωστός στις Αρχές και πλέον κυκλοφορεί η φωτογραφία του.

Article featured image
Article featured image

Γνωστός στις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως ήταν πριν από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στο Reading της νότιας Αγγλίας το περασμένο Σάββατο, ο 25χρονος Λίβυος Καΐρι Σανταλάχ.

Ο Σανταλάχ φαίνεται πως ανήκε μεταξύ των 40.000 ατόμων που η Σκότλαντ Γιαρντ έχει στο κάδρο ως υπόπτους για σχέσεις με το Ισλάμ και τον εξτρεμισμό. Μάλιστα, ο Καΐρι Σανταλάχ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βία, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της ποινής θα μπορούσε να έχει απελαθεί. Στη Μεγάλη Βρετανία το 2012 για τουρισμό, αλλά έμεινε στη χώρα ζητώντας άσυλο υπό τον φόβο ότι θα τον σκότωναν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές που ανέτρεψαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Ο λόγος που ζήτησε και πέτυχε τη χορήγηση ασύλου, ήταν ότι επειδή δεν ακολουθούσε την αυστηρή ζωή ενός μουσουλμάνου, κινδύνευε η ζωή του.

khairi-saadallah.jpg


Ο αδελφός του συλληφθέντος, Μο Σανταλάχ, έγραψε στο Twitter για τον αδελφό του: «Δεν είναι αλήθεια. Ο Καΐρι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, ρατσιστικές χώρες. Ελευθερία για τον αδελφό μου!».

Σημειώνεται ότι η Τάνια Μπάσετ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε νωρίτερα ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ