Εμείς λέμε να γνωρίσουμε τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες που ζουν στην Κύπρο

Τι λέτε να γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε τον ρατσισμό και να στηρίξουμε όσο μπορούμε τη διαδικασία ένταξής τους;

Article featured image
Article featured image

Με συνεχείς δραστηριότητες, για 18 μήνες, η εκστρατεία «Aware» έστειλε παντού σε όλη την Κύπρο μηνύματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες που ζουν στην Κύπρο.

Η εκστρατεία άρχισε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες (τέλη Ιουνίου 2020). Ανάμεσα στις πυκνές παρεμβάσεις της εκστρατείας AWARE, ξεχωρίζουν οι επισκέψεις και η διεξαγωγή ενημερωτικών σεμιναρίων σε δεκάδες εκπαιδευτήρια σε όλη την Κύπρο (σχολεία και πανεπιστήμια).

Live in the 1st Reception Center in Pournara! Everyone can make a difference! Every action counts! #WithRefugees UNHCR Cyprus

Posted by Cyprus Refugee Council on Friday, 19 June 2020


Περισσότεροι από 300 νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρόσφυγες και να κατανοήσουν τα βιώματά τους. Οι δραστηριότητες στα σχολεία έγιναν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Η ομάδα AWARE διασφάλισε επίσης μια συνεχή ενημέρωση για τη ζωή των προσφύγων στην Κύπρο με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα social media @cyprusaware.

قبرص مجتمع

قبرص مجتمع متعدد الثقافات. كما يمكن أن تكون آمنة ومفتوحة ومحترمة تجاه مواطني الدول الثالثة: اللاجئين وطالبي اللجوء والمهاجرين. يقترح فريق "Aware" أن يتخذ كل منا ثلاث خطوات: القبول والاحترام والمشاركة!

Posted by Cyprus Aware on Tuesday, 14 April 2020

Στο βίντεο της Εκστρατείας AWARE πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά! Σ’ έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητα είναι πια γεγονός, τα παιδιά έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι μας ενώνουν πιο πολλά απ’ όσα μας χωρίζουν. Το βίντεο της Εκστρατείας AWARE αναδεικνύει τον κόσμο των παιδιών που συνυπάρχουν αρμονικά, παρά τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους. Η καταγωγή, η γλώσσα, το χρώμα και η θρησκεία δεν έχουν σημασία. Τα παιδιά μαθαίνουν να στέκονται δίπλα στον άλλο και με την αθώα προσέγγισή τους απορρίπτουν τις διακρίσεις. Γιατί, όπως τονίζει και το μήνυμα του σποτ μας, ‘’Αν τα παιδιά μπορούν τότε μπορούμε κι εμείς!’’

Posted by Cyprus Aware on Monday, 23 March 2020


Παράλληλα, η εκστρατεία AWARE οργάνωσε σε συνεργασία με άλλους φορείς, εμβληματικές εκδηλώσεις και διαδραστικές συζητήσεις για τη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών. Ξεχώρισαν οι εκδηλώσεις γύρω από τα βιώματα προσφύγων γυναικών σε συνεργασία με την Επίτροπο Διοικήσεως, τη συμβολή των νέων στην δημιουργία μιας κοινωνίας ανοχής σε συνεργασία με άλλα ΜΚΟ και η εκδήλωση για το ρόλο των δημοσιογράφων για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

aware2.jpg


Το μήνυμα AWARE – μάθε για τους πρόσφυγες, πάρε θέση κατά του ρατσισμού αναδείχθηκε με την παρουσία προσφύγων καλλιτεχνών στην σκηνή του Φεστιβάλ Νεολαίας 2019, σε συνεργασία με τον ΟΝΕΚ και σε live streaming μετάδοση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα 2020.

Η εκστρατεία AWARE συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ Δρόμου 2019 στην πλατεία Φανερωμένης με το Refugee Council και τις οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών.

prosfyges.png


Η εκστρατεία AWARE συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες: 22875561 | 99024901 | info@opinionaction.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ