Έφτασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Κύπρο

Και κυκλοφορεί στην Πάφο.

Έφτασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Κύπρο

Και κυκλοφορεί στην Πάφο.

Article featured image
Article featured image

Στην παραλαβή του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Κύπρο και στη λειτουργία του σταθμού φόρτισης του, προχώρησε ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το όχημα, συνολικού κόστους 260.000 ευρώ περίπου, είναι χωρητικότητας 22 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές θα αρχίσουν αμέσως.

Το λεωφορείο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα κυκλοφορεί σε ειδικές «πράσινες διαδρομές», που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της πόλης και θα είναι δωρεάν για το κοινό, ντόπιους και τουρίστες.

imagew.jpg

Θα διέρχεται μέσα από τους κύριους δρόμους και τα αξιοθέατα του παραδοσιακού ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου.

Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό €1.262.200,00 εκ των οποίων το ποσό των 336.000,00 € αντιστοιχεί τον Δήμο Πάφου. Στο έργο συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Αραδίππου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ