Η εξωφρενική υπόθεση πώλησης βρεφών μέσω διαφήμισης στο Instagram

Πρόκειται για δύο βρέφη, δύο μηνών.

Article featured image
Article featured image

Τρείς άντρες συνελήφθησαν στην Τεχεράνη με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να πουλήσουν 2 μωρά μέσω Instagram. Πρόκειται για 2 βρέφη 20ημερών και 2μηνών, τα όποια είχαν πωληθεί προηγουμένως για $500 και στη συνέχεια μεταπωλήθηκαν για $2,500.

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να έφθασαν στα ίχνη των δραστών μέσω διαφημίσεων του Instagram, ανακαλύπτοντας τουλάχιστον 15 προφίλ που ασχολούνται με την αγοραπωλησία βρεφών. Κατά την σύλληψη τους οι ύποπτοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν αγοράσει τα μωρά από φτωχές οικογένειες με «μικρή χρέωση» και θα τα βοηθούσαν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αγοραπωλησίας παιδιών δεν είναι η πρώτη που αποκαλύφθηκε από τις αρχές του Ιράν. Νωρίτερα φέτος, η αστυνομία στην επαρχία Γκοργκάν συνέλαβε τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα που φέρεται να έβρισκαν φτωχές έγκυες γυναίκες, τις όποιες βοηθούσαν με τα νοσοκομειακά τους έξοδα και μετά τον τοκετό τους έπαιρναν τα νεογέννητα και τα μεταπουλούσαν.

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια στην χώρα και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί μια ουσιαστική λύση. Μάλιστα το 2016, η τότε αντιπρόεδρος για τις οικογενειακές και γυναικείες υποθέσεις Shahindokht Molaverdi εξέφρασε την ανησυχία του για τον ο «μεγάλο αριθμό» των μελλοντικών μητέρων που για οικονομικούς κυρίως λόγους θα πωλούσαν τα μωρά τους. Η κα. Molaverdi έκανε λόγο για ανάγκη στήριξης των μελλοντικών μητέρων και ειδικά των ανύπαντρων, για να μην αναγκάζονται να προβούν σε τέτοιου είδους πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ