Γνωστή εταιρεία καλλυντικών αφαιρεί τις «λευκές» λέξεις από τα προϊόντα της

Κατά καιρούς είχε δεχθεί σκληρή κριτική.

Article featured image
Article featured image

Η L’Oréal, ο παγκόσμιος κολοσσός στην πώληση καλλυντικών, προχώρησε σε μία σημαντική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αφαιρεί από τις συσκευασίες των προϊόντων της λέξεις, οι οποίες σχετίζονται με το λευκό χρώμα. Η κίνηση αυτή της εταιρείας έρχεται σε μια περίοδο, που οι διαδηλώσεις υπέρ του κινήματος Black Lives Matter συνεχίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ο όμιλος της L’Oréal αποφάσισε να αφαιρέσει τις λέξεις white/whitening (λευκό/λεύκανση), fair/fairness (ανοιχτό/ανοιχτόχρωμο), light/lightening (φωτεινό) από όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

λορεάλ 2.jpg


Η απόφαση της L’Oréal ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις και άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Unilever, η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να μετονομάσει τη σειρά προϊόντων «Fair & Lovely», η οποία διατίθεται στην αγορά της Ασίας και υπόσχεται να αλλάξει τον τόνο του δέρματος, κάνοντάς τον πιο λευκό.

Η Unilever, η οποία φημολογείται ότι κέρδισε περί τα 500 εκατ. δολάρια από την πώληση των εν λόγω προϊόντων στην Ινδία τον περασμένο χρόνο, ανέφερε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί λέξεις όπως «ανοιχτόχρωμος», προωθώντας μια πιο «ευρεία όψη της ομορφιάς». Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα διακόψει την πώληση των προϊόντων.

photo 0.jpg



Ο όμιλος Johnson & Johnson προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, αναφέροντας, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι θα διακόψει την πώληση ορισμένων λευκαντικών προϊόντων Neutrogena και Clean & Clear, τα οποία διατίθενται στην αγορά της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και υπόσχονται μείωση των μαύρων στιγμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτές τις χώρες, το ανοιχτόχρωμο δέρμα θεωρείται ιδανικό, εξού και οι πωλήσεις προϊόντων που υπόσχονται να το προσφέρουν είναι πολύ μεγάλες, αποφέροντας στις εταιρείες τεράστια κέρδη.

Με πληροφορίες από The Guardian.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ