Το καλοκαιρινό «Αττικόν» παίζει κυπριακές και γαλλικές ταινίες

Όλη η Κύπρος ένα μεγάλο θερινό σινεμά.

Article featured image
Article featured image

Μετά το θερινό drive in σινεμά του θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό, τις θερινές προβολές του αμφιθεάτρου στο Σκαλί Αγλαντζιάς με ταινίες Κύπριων σκηνοθετών, αλλά και το θερινό σινεμά στην ταράτσα του Καφενείου Ερμής στην Αραδίππου, το καλοκαιρινό «Αττικόν» στην Πάφο ετοιμάζει θερινές προβολές γαλλικών και κυπριακών ταινιών.

Σε συνεργασία με την κυπριακή ταινιοθήκη, ο Δήμος Πάφου οργανώνει 6 προβολές ταινιών στο θερινό «Αττικόν». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου, οι προβολές θα γίνονται κάθε Τετάρτη από την 1η Ιουλίου ως την 5η Αυγούστου με εξαίρεση την τρίτη προβολή, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται, θα προβληθούν 3 ταινίες σε ένα μικρό αφιέρωμα στον Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί, που απεβίωσε πρόσφατα. Θα προβληθούν επίσης 2 ταινίες Κυπρίων σκηνοθετών και μια ταινία για τις φυλετικές διακρίσεις, θέμα που είναι επίκαιρο μετά τα γνωστά γεγονότα στην Αμερική.


imagew.jpg


Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Τετάρτη 1 Ιουλίου, 8:30 μμ με την ταινία Committed , της Στελάνας Κλήρης (κυπριακή ταινία)

Τετάρτη 8 Ιουλίου, 8:30 μμ με την ταινία Η ωραία της ημέρας , του Luis Bunuel (αφιέρωμα στον Michel Piccoli)

Πέμπτη 16 Ιουλίου, 8:30 μμ με την ταινία «Λουλούδια και σφαίρες», του Πανίκκου Χρυσάνθου (κυπριακή ταινία)

Τετάρτη 22 Ιουλίου, 8:30 μμ με την ταινία, Atlantic City του Louis Malle (αφιέρωμα στον Michel Piccoli)

Τετάρτη 29 Ιουλίου, 8:30 μμ με την ταινία «Δάκρυα στο Μισισσιπή» (MUDBOUND), της Dee Rees (για τις φυλετικές διακρίσεις)

Τέλος την Τετάρτη 5 Αυγούστου, 8:30 μμ «Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας», του Luis Bunuel (αφιέρωμα στον Michel Piccoli)

Πριν από κάθε προβολή θα γίνεται μια εισαγωγή στην ταινία και θα ακολουθεί συζήτηση μετά την προβολή, αν το κοινό νιώθει την ανάγκη αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ