«Κόπηκε η κορδέλα» των εγκαινίων της Λεωφόρου Καλλιπόλεως

Αναλυτικά τα όσα περιλαμβάνει η ανανεωμένη λεωφόρος της πόλης.

Article featured image
Article featured image

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννο Καρούσο την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και προδόθηκε επίσημα η Λεωφόρος Καλλιπόλεως και η οδός Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου στο κοινό.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο προτάθηκε μέσα από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας της Λευκωσίας με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου και την ισόρροπη εξυπηρέτηση όλων των μέσων μεταφοράς.

01.jpg

Το έργο περιλάμβανε την ανακατασκευή του δρόμου συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου δευτερεύοντος οδικού δικτύου:

  • κατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια που δίνουν τη δυνατότητα στον πεζό να διακινηθεί με ασφάλεια και άνεση
  • δημιουργήθηκαν νέοι κόλποι στάθμευσης, για φορτοεκφόρτωση και για ΑΜΕΑ
  • τοποθετήθηκε νέος οδικός φωτισμός
  • δημιουργήθηκε νέο σύστημα αποχέτευσης ομβρίων
  • κατασκευάστηκαν περίπου 200 νέες λεκάνες στα πεζοδρόμια για φύτευση δέντρων
  • εγκαταστάθηκαν νέα φώτα τροχαίας
  • έγινε νέα κάθετη και οριζόντια σήμανση και
  • υπογειοποιήθηκαν οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας.


Δημιουργήθηκε ενιαίος και συνεχόμενος χώρος πεζοδρομίων, σύμφωνα με τα πρότυπα για τους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας, σεβόμενοι έτσι την ανάγκη για την κατά το δυνατό ανεμπόδιστη καθημερινή προσπέλασή τους.

Επιλύθηκαν προβλήματα ομβρίων υδάτων, οδικού φωτισμού και πολύ σύντομα φύτευσης δέντρων που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πόλη μας. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκαν και οι απαραίτητοι κόλποι στάθμευσης για την αναγκαία φορτοεκφόρτωση προϊόντων, αλλά και για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων και όλων των χρήσεων της λεωφόρου.

Η ανάπλαση της λεωφόρου Καλλιπόλεως είναι ένα ακόμα έργο που χρηματοδοτήθηκε από πόρους των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποπερατώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Αποτελεί μέρος της υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας και βασικό στοιχείο της βιώσιμης κινητικότητας για την πρωτεύουσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ