Εκατομμύρια λίτρα απούλητου γαλλικού κρασιού θα γίνουν αντισηπτικά

Oh mon dieu!

Article featured image
Article featured image

Το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων στη Γαλλία, λόγω της πανδημίας, όπως και η πτώση των εξαγωγών άφησε απούλητες μεγάλες ποσότητες κρασιού. Ποσότητες οι οποίες διαφορετικά θα πήγαιναν χαμένες στα σκουπίδια, εξου και οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να το διαθέσουν σε κάτι χρήσιμο στην εποχή του κορωνοϊού.

Από την Παρασκευή συγκεντρώνονται αδιάθετες ποσότητες που φτάνουν τα 2 εκατ. εκατόλιτρα (200 εκατ. λίτρα) οι οποίες θα μετατραπούν σε αιθανόλη για αντισηπτικά τζελ. Οι παραγωγοί έχουν προθεσμία ως τις 19 Ιουνίου για να δηλώσουν συμμετοχή στο μέτρο ενώ θα πληρωθούν με 58 ως 78 ευρώ ανά εκατόλιτρο, ανάλογα με την ποιότητα.

Το μέτρο έχει την έγκριση των Βρυξελλών, αναφέρει ο Guardian. Η πανδημία ήλθε σε μια δύσκολη στιγμή για πολλούς Γάλλους οινοπαραγωγούς. Στη Βουργουδία, για παράδειγμα, η ασθένεια και η πτώση της παραγωγής ήλθε την πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια που η σοδειά ήταν πλήρης (άλλες χρονιές η ξηρασία ή ο κακός καιρός είχαν επηρεάσει τα αμπέλια). Κατακόρυφη ήταν πτώση των πωλήσεων και στην Καμπανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ