Το θερινό (drive in) σινεμά του θεάτρου Ριάλτο ανοίγει

Οι δύο εξαιρετικές ταινίες της πρώτης εβδομάδας προβολών.

Article featured image
Article featured image

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Θεάτρου Ριάλτο, κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air, αρχίζουν με το Θερινό Σινεμά, προσφέροντας ταυτόχρονα με τις μεμονομένες θέσεις που θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn. Έτσι, μέσα από το αυτοκίνητο του ο καθένας, μαζί με τους συνεπιβάτες του, θα μπορεί να απολαμβάνει τις ταινίες στην μεγάλη οθόνη, ακούοντας τον ήχο μέσα από τις συχνότητες του ραδιοφώνου του.

Η πρώτη βδομάδα προβολών περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές ταινίες, μια Ιταλική με απίστευτες κωμικές καταστάσεις όπως οι Ιταλοί ξέρουν να φτιάχνουν και μια κυπριακή ταινία που ξεχώρισε και κέρδισε το κοινό διεθνώς, αποσπώντας το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.

LIKE A CAT (18)_web.jpg

Αρχή θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου με την ταινία Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ του Riccardo Milani. (Ιταλία, 2017, 100’, Κωμωδία)

Υπόθεση: Δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν άφθονο χρόνο μαζί όταν τα παιδιά τους ερωτεύονται. Ο πλούσιος πατέρας, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών της Ρώμης, δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ να γνωρίσει τους κατοίκους της, και η φτωχή μητέρα κυκλοφορεί με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ στο αμάξι της, ενώ δουλεύει όπου βρει συγκατοικώντας σε ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια της Ρώμης μαζί με τις δύο κλεπτομανείς αδερφές της.

LIKE A CAT (14)_web.jpg

Μια εξαιρετική κωμωδία, απολαυστικά αστεία και τρομερά επίκαιρη. Οι πρωταγωνιστές λειτουργούν ως αρχέτυπα, συμβολίζοντας τις διαφορετικές τάξεις της κοινωνίας και τη διαφορετική ηθική που επικρατεί σε κάθε μία από αυτές.

Σκηνοθεσία: Riccardo Milani

Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Sonia Bergamasco, Claudio Amendola, Paola Cortellesi

SmugglingHendrix1.jpg

Ακολουθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου η βραβευμένη κυπριακή ταινία Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ του Μάριου Πιπερίδη. (Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’, Κωμωδία)

Υπόθεση: Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Καθώς η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιον «εκλεκτών» χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

SmugglingHendrix2.jpg

Η ταινία αντλεί έμπνευση από την πικρή, ιστορική πραγματικότητα της διχοτομημένης Κύπρου και παραδίδει μία θαυμάσια παραβολή για τα ανεξέλεγκτα, καθημερινά μπλεξίματα της ζωής μας.

Σενάριο, σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης

Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Φατίχ Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ

Οι προβολές θα γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.


Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση του θερινού σινεμά και την τήρηση όλων των κανόνων υγείας, το κοινό προτρέπεται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά είτε από το ταμείο του θεάτρου. Θα διατίθενται εισιτήρια για θέσεις και αυτοκίνητα. Για σκοπούς ελέγχου και ομαλότερης πρόσβασης η εξασφάλιση εισιτηρίων για αυτοκίνητα θα γίνεται μόνο μέχρι και 24 ώρες πριν από κάθε προβολή.

Όλοι οι θεατες προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα στις προβολές, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδο τους. Για την ομαλή διοργάνωση, θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα μέχρι τις 20:45. Στο χώρο προβολών θα λειτουργεί ταμείο για μικρό αριθμό εισιτηρίων θέσεων μέχρι τις 20:50.Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, EventPro, ΣΕΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: City.com.cy, ΡΙΚ, Κανάλι 6

@ Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 8 θέση / 16 (αυτοκίνητο)

E-ticket: www.rialto.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ