Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του George Floyd [χιλιάδες έδωσαν το παρών τους]

Εικόνες και βίντεο.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα, Τρίτη, είναι προγραμματισμένη να γίνει η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, που θα ταφεί σε νεκροταφείο του Χιούστον δίπλα στη μητέρα του, Λαρσένια. Έπειτα από τις τελετές στη μνήμη του που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, τη Δευτέρα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί, για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου, η δολοφονία του οποίου πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Διαδηλώσεις που συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα σε μικρές και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.


Πάνω από 6.300 άνθρωποι είπαν το δικό τους «αντίο» στον Τζορτζ Φλόιντ, μέσα σε 6 ώρες, σύμφωνα με ανθρώπους της εκκλησίας. Πάρα πολλοί πήγαν εκεί μαζί με τα παιδιά τους, σκύβοντας το κεφάλι με συγκίνηση μπροστά στο φέρετρο στο οποίο βρισκόταν ο 46χρονος.

maxresdefault.jpg

EPA2.jpg

Πολλοί φορούσαν μπλούζα με τα τελευταία λόγια του Φλόιντ, «I can't breathe». Αρκετοί είχαν έρθει από μακριά, όπως η Κόμιλ Άνταμς που δήλωσε ότι οδηγούσε πάνω από 7 ώρες, για να δώσει το παρών.


Φωτογραφίες: EPA

EPA.jpg

EPA1.jpg

EPA2.jpg

EPA3.jpg

1,25 εκατομμύρια δολάρια η εγγύηση για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Floyd

Τη Δευτέρα, ο Ντέρεκ Σόβιν, ο πρώην- πλέον- αστυνομικός που πατούσε επί 8:46 με το γόνατό του τον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστή, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η δικαστής όρισε την εγγύηση για τον 44χρονο σε 1,25 εκατομμύρια δολάρια για αποφυλάκιση χωρίς όρους και 1 εκατομμύριο δολάρια για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να παρουσιάζεται στις αρχές και να παραδώσει τα όπλα τους.

Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ