Η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα

Τι θα ισχύει με όσους εισέρχονται στη χώρα, μέσω αεροδρομίου.

Article featured image
Article featured image

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε η ελληνική Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά την ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον ‘Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση αφορούν τρία σημεία.

Πρώτον, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Δεύτερον, η φόρμα ταξιδιώτη Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ, με τον ελάχιστo χρόνο συμπλήρωσής να περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες, πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη επικράτεια της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανακοινώθηκε ότι κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ