Γκάτσος και Καρυωτάκης στο Ριάλτο

Ένα μουσικοθεατρικό και ένα θεατρικό δρώμενο, αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο, στο Θέατρο Ριάλτο.

Article featured image
Article featured image

Σε ότι αφορά στο θεατρικό δρώμενο, αυτό αφορά σε μια επιλογή από ποιήματα, πεζά και αποσπάσματα από την αλληλογραφία του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λόγος του ποιητή, στην «σκιά των τελευταίων ωρών», στον φαντασιακό χώρο-χρόνο της αυτοκτονίας του.

Ερμηνεύει ο Ανδρέας Αραούζος, η επιλογή των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Αποστολίδη, ενώ η σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Έλενας Κατσούρη.

Καρυωτάκης. Στην σκιά των τελευταίων ωρών.

Νηπενθείς

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30 (40’).

Λίγες μέρες αργότερα, η Έλενα Χατζηαυξέντη (βλ. κεντρική φώτο) παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός αλληλεπιδρά με το έργο του ποιητή σ’ ένα μουσικοθεατρικό διαλόγο με τους εξαιρετικούς μουσικούς Μιχάλη Κουλουμή, Γιάννη Κουτή και Αντρέα Παπαπέτρου. Μέσα από αυτοσχεδιασμό και ηχοτοπία εξερευνούν μαζί τις ιστορίες των ποιημάτων του αλλά και των μοναδικών τραγουδιών του.

Μ’ ένα τραγούδι του δρόμου ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΑΥΞΕΝΤΗ

αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30 (60’)

Οι δύο παραστάσεις συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 11 έργα που επιλέγηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt, που εξήγγειλε το Θέατρο Ριάλτο τον περασμένο Απρίλιο, ως άμεση αντίδραση στις συνέπειες της πανδημίας και το οποίο βρήκε μεγάλη απήχηση στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.

Τα 11 έργα θα ανέβουν κατά την περίοδο Ιούλιος - Δεκέμβριος 2020, τόσο εξωτερικά όσο και εντός του Θεάτρου. Όλες οι παραγωγές τυγχάνουν επιχορήγησης από το Θέατρο Ριάλτο και συνιστούν στο μεγαλύτερό τους μέρος πρεμιέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ