Τα πολύ ευχάριστα νέα για το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας στη Λευκωσία

Μόλις ανακοινώθηκε!

Article featured image
Article featured image

Μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με την επιβίωσή του, εν τέλει και έπειτα από σχετικές διευθετήσεις, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας κατάφερε να ξεπεράσει τους σκοπέλους και να εξακολουθήσει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CVAR, το κτίριο που στεγαζόταν έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Λευκωσίας με το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη να διατηρούν τη διαχείρισή του, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος για το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR). Σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης χάσαμε την ιδιοκτησία του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο και αντιμετωπίζαμε τον κίνδυνο άμεσου κλεισίματος του. Τα τελευταία δύο χρόνια αναλώθηκαν στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το Κέντρο.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε πως, με την συμβολή του Κράτους, το κτίριο έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Λευκωσίας και το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη που διαχειρίζεται το Κέντρο έχει υπογράψει σχετική συμφωνία διαχείρισης του κτιρίου για τα επόμενα 15 χρόνια.

Το Ίδρυμα και το προσωπικό του CVAR εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για την απόφασή τους, όσο και στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Λευκωσίας που μοιράστηκε το όραμά μας. Το Ίδρυμα θα συνεχίσει να επωμίζεται όλα τα έξοδα λειτουργίας του Κέντρου και του κτιρίου και το κτίριο θα μετονομαστεί σε Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο – Μουσείο Ιδρύματος Κώστα & Ρίτας Σεβέρη.

Με την υπογραφή της συμφωνίας, το CVAR θα μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές του και την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκωσίας. Προσβλέπουμε σε σημαντική προσφορά και είμαστε βέβαιοι πως, με την σταθερή και αταλάντευτη συνδρομή των φίλων και υποστηρικτών μας θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ