Χρυσός στην Κροατία ο Παύλος Κοντίδης

Απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

To Εθνικό Πρωτάθλημα της Κροατίας κέρδισε ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα μετά το lockdown έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, απέναντι σε μεγάλους αθλητές, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα ως ωραίο και δυνατό.

Ο 30χρονος Ολυμπιονίκης, χθες Παρασκευή, 17 Ιουλίου, κέρδισε το Ανοικτό Εθνικό Πρωτάθλημα της Κροατίας, στα σκάφη τύπου Laser. Ο αγώνας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έμοιαζε με έναν μικρό πανευρωπαϊκό, αφού πέραν από τον Κύπριο ιστιοπλόο, έλαβαν μέρος αθλητές από Ουγγαρία, Ελβετία, Σλοβακία, Σερβία, Αυστρία και φυσικά οι Κροάτες, από τους οποίους ξεχώρισαν ο αργυρός του Ρίο 2016 Tonci Stipanovic και ο Filip Jurisic – αμφότεροι μέλη του Top-10 της Παγκόσμιας Κατάταξης – που κατέλαβαν τελικά την τέταρτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Ο Κοντίδης, Νο1 στον κόσμο σήμερα, κέρδισε τρεις από τις έξι ιστιοδρομίες. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ούγγρος Jonatan Vandai, Νο17 του κόσμου.

Μετά από ένα δεκαήμερο στην Κύπρο, ο Κοντίδης επέστρεψε στις αρχές Ιουλίου στο Σπλιτ της Κροατίας, όπου συνεχίζει την προετοιμασία του για τους σημαντικούς αγώνες του φθινοπώρου.«Ξεκινήσαμε την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, και το πρόγραμμα περιελάμβανε έξι ιστιοδρομίες, με διαφορετικές συνθήκες. Πολλούς από τους αντιπάλους τούς γνωρίζω, αφού κάνουμε μαζί προπόνηση. Έγινε ωραίος, δυνατός αγώνας. Πίεσα αρκετά. Είδα σε τι κατάσταση βρίσκομαι», δήλωσε από το Σπλιτ ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

«Είχα αρκετά σταθερές κούρσες κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα, όπως επίσης ικανοποιημένος είμαι και από τις εκκινήσεις μου και τη στρατηγική μου, με το πώς διάβαζα τον καιρό. Νιώθω αρκετά καλά με το σώμα μου, παρά την αποχή από την αγωνιστική δράση λόγω του κορωνοϊού. Πάντα υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορούν να βελτιωθούν. Τις αναγνωρίζουμε με τον προπονητή μου και προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο», προσέθεσε.

Το καλοκαίρι ο Κοντίδης θα το περάσει στην Κροατία ενόψει υποχρεώσεων στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο και του Πανευρωπαϊκού της Αθήνας, τον Οκτώβριο.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ