Ο Banksy «ξαναχτύπησε»

«Απολύμανε» (με τέχνη) το μετρό του Λονδίνου.

Article featured image
Article featured image

Ο Banksy δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παρότι ο ίδιος κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την ταυτότητά του. Ο διάσημος γκραφιτάς (και όχι μόνο) προτιμά να εκφράζεται μέσω της τέχνης του, εκπλήσσοντάς μας κάθε φορά με τα έργα του.

Αυτήν τη φορά «χτύπησε» στο μετρό του Λονδίνου με μια ζωγραφιά επηρεασμένη από την πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, φόρεσε μια στολή από αυτήν που φορούν οι άνθρωποι των συνεργείων απολύμανσης, μπήκε σε ένα βαγόνι, έβγαλε τα σπρέι του και έπιασε δουλειά.

Banksy 7.png



Το έργο φέρει τον τίτλο «If you don’t mask, you don’t get» και παρουσιάζει αρουραίους σε διάφορες πόζες, εμπνευσμένες πάντα από τον κορωνοϊό. Η βασική επιδίωξη του καλλιτέχνη ήταν να ενθαρρύνει τους πολίτες να φορούν τη μάσκα τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. . If you don’t mask - you don’t get.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις


Παρά, βέβαια, το κοινωνικό μήνυμα του έργου, η εταιρεία συγκοινωνιών του Λονδίνου, η Transport for London (TfL), προέβη σε αφαίρεσή του, ακολουθώντας την αυστηρή πολιτική κατά των γκράφιτι. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι δεν γνώριζαν ότι το έργο ήταν του Banksy, αφού ο καθαρισμός έγινε πριν αυτός ανεβάσει το σχετικό βίντεο στον επίσημό του λογαριασμό στο Instagram. Τέλος, τον κάλεσαν να (ξανα)κάνει το έργο, σε μια πιο κατάλληλη τοποθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ