Παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Βεατρίκη

Υπό άκρα μυστικότητα και με ελάχιστους καλεσμένους.

Article featured image
Article featured image

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης παντρεύτηκε την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, τον Ιταλό μεγιστάνα ακινήτων Eντοάρντο Μαπέλι Μότσι.

Η Βεατρίκη είναι η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα, Δούκα της Υόρκης και της Σάρα Φέργκιουσον, Δούκισσας της Υόρκης και ένατη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει τον γάμο του για τον περασμένο Μάιο, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναγκάστηκε να τον αναβάλει (και μαζί με αυτόν τα σχέδια για μια τελετή που αρμόζει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας).

princ.jpg


beatrice.jpg



Τελικά, η 31χρονη Βεατρίκη και ο 37χρονος σύντροφός της παντρεύτηκαν υπό άκρα μυστικότητα στο Ουίνσδορ, με ελάχιστους -περί τους 20- καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ήταν φυσικά η γιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων «η ιδιωτική γαμήλια τελετή έλαβε χώρα στις 11 το πρωί, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στο βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Ουίνδσορ (…) τηρουμένων όλων των σχετικών κυβερνητικών μέτρων».

royal chapel.jpg

Πρόκειται για τον πρώτο γάμο μέλους της βασιλικής οικογένειας που πραγματοποιείται στην εν λόγω εκκλησία, η οποία χτίστηκε το 1825 υπό τις εντολές του βασιλιά Γεωργίου IV.


Αργά χθες το βράδυ το Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο, ενώ στη σχετική ανάρτηση στο Instagram έγινε γνωστό ότι η πριγκίπισσα Βεατρίκη επέλεξε για νυφικό ένα vintage φόρεμα του Βρετανού σχεδιαστή Norman Hartnell, το οποίο ανήκε στη γιαγιά της. Επίσης, η διαμαντένια τιάρα ήταν και αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ, την οποία, μάλιστα, φόρεσε στον γάμο της το 1947.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ