«Μαντήλιν ολομέταξο»

Συνάντηση κορυφής στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Article featured image
Article featured image

Ο ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής, ο χαράκτης Χαμπής και ο συνθέτης Ευαγόρας Καραγιώργης είναι οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης «Μαντήλιν ολομέταξο», που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, στη Λευκωσία, στις 25 Ιουλίου.

Συμπαίκτες στη βραδιά ποίησης και μουσικής, ο ερμηνευτής και μελετητής της παραδοσιακής μουσικής της Κύπρου, Μιχάλης Ττερλικκάς, ο Γιώργος Καλογήρου και η Κατερίνα Παράσχου, καθώς και οι ποιητές Κώστας Βασιλείου, Νίκη Παπαξενοφώντος, Θωμάς Κυριάκου, Κοσμάς Οικονόμου και οι μουσικοί Σάββας Χρυσοστόμου, Νικόλας Τσαγγάρης, Αλέξης Αναστασίου και Γιώργος Χόπλαρος.

Το ποίημα «Μαντήλιν ολομέταξο» γράφτηκε από τον Μιχάλη Πασιαρδή για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «Η Γιαλουρού». Ο Ευαγόρας Καραγιώργης το μελοποίησε για τη θεατρική παράσταση του Σατιρικού Θεάτρου το 1992, ενώ το 1994 το εξέδωσε για πρώτη φορά σε δίσκο με τη φωνή της Κλέλιας Πετρίδου και το 2006 για δεύτερη φορά στον δίσκο, «Με δίχως τ’ ανοιχτάριν», ερμηνευμένο από τον ίδιο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν ποιήματα του Μιχάλη Πασιαρδή, ενώ θα υπάρχει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι, όπου ο χαράκτης Χαμπής θα παρουσιάσει τέσσερα μεγάλα χαρακτικά σε στίχους Μιχάλη Πασιαρδή, αναφερόμενος στην πορεία που ακολούθησε χαράσσοντάς τα, καθώς και στο σκεπτικό χαρακτικής απόδοσης των ποιημάτων.


Info:
Σάββατο, 25 Ιουλίου, ώρα 19:30, οδός Αμμοχώστου 55-59, Λευκωσία (εντός των τειχών).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ