Τέλος στις κρουαζιέρες (και το ψάρεμα) στις πλέον δημοφιλείς περιοχές του Ακάμα;

Φοντάνα Αμορόζα, Blue Lagoon και Όρμος «Μανώλης» φαίνεται πως κλείνουν για το κοινό.

Τουλάχιστον κλείνουν για μαζικές επισκέψεις με καράβι, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Φ», το οποίο αναφέρει πως ετοιμάζεται σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Γεωργίας που θα προνοεί την εγκαθίδρυση Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής για τις φημισμένες τοποθεσίες Φοντάνα Αμορόζα και Blue Lagoon, καθώς και τον Όρμο «Μανώλης». Το προσχέδιο επεξεργάζεται το Τμήμα Αλιείας με οδηγίες του υπουργού Γεωργίας.

Όπως γράφει η δημοσιογράφος, Ντόρα Χριστοδούλου, βάσει του χάρτη που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο, το όριο που προτείνεται για κάθε κόλπο είναι στα τρία μέτρα βάθος και ο ισοβαθής ανά πέντε μέτρα. Στους κόλπους αυτούς θα απαγορεύεται η αλιεία με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και η διέλευση σκαφών και άλλων μηχανοκίνητων πλωτών μέσων (πχ. τζετ σκι) από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση που επισημοποιηθεί το διάταγμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η περιοχή του κόλπου του Μανώλη, του Blue Lagoon και της Fontana Amoroza θα καταστούν ζώνες στις οποίες θα απαγορεύεται η αλιεία, αλλά και η διέλευση σκαφών για την προαναφερθείσα χρονική περίοδο εκάστου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ