Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Άμυνα Κύπρου σε σχέση με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Για ποιο πράγμα προειδοποιεί το κοινό.

Από χθες, Τρίτη, η παράνομη NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία, δεσμεύοντας την Ανατολική Μεσόγειο, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε Ελλάδα, Κύπρο και διεθνώς, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε επιφυλακή δια παν ενδεχόμενο.

Παρόλα αυτά και παρά την ένταση που προκαλεί η Τουρκία, προς το παρόν τουλάχιστον δεν συντρέχει λόγος πανικού και αναστάτωσης, ούτε και λόγος τρομοκρατίας του κοινού.


Για το λόγο αυτό, η Γενική Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας για διάφορα Fake News που μπορεί να διαδοθούν από διάφορους τρομολάγνους και συνωμοσιολόγους, με σκοπό να σπείρουν τον πανικό.

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ FAKE NEWS»

Ως Πολιτική Άμυνα εφιστούμε την προσοχή του κοινού στα ακόλουθα: Η ένταση που δημιουργεί η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είναι δυνατόν να προσελκύσει αναληθείς διαδόσεις και δημοσιεύσεις. Δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές να μην είναι απλώς ανεύθυνες αλλά εμβόλιμες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Υπάρχει πιθανότητα για fake news αυτές τις μέρες. Μην διαδώσετε οτιδήποτε προτού επιβεβαιωθεί. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι δύναμη στα χέρια μας, φτάνει να χρησιμοποιούνται με σύνεση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Πολιτική Άμυνα Κύπρου προειδοποιεί για fake news – «Μην διαδώσετε οτιδήποτε»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ