Ο Μάριος Νικολαΐδης στην καλοκαιρινή σκηνή του Λεωφορείου

O ίδιος περιγράφει την τραγουδοποιία του ως μια συγχώνευση ήχων της ελληνικής μουσικής παράδοσης με το Rock n Roll, με ρυθμικά στοιχεία της παγκόσμιας groove μουσικής όπως της Reggae, της Funk και της Tuareg.

Article featured image
Article featured image

Με την κιθάρα του, θα παρουσιάσει στο Λεωφορείο ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια του από τον δίσκο «Αφήνω την ψυχή μου», άλλα ακυκλοφόρητα και διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια από Beatles, Radiohead, The Doors, Μάλαμα, Παυλίδη, Χατζιδάκι, Bee Gees, Abba, Σαββόπουλο, Σιδηρόπουλο, Johnny Cash κ.α.

Σάββατο 1η Αυγούστου, Καφενείο το Λεωφορείο, Λευκωσία, 20:45 - 23:45, €4. Πληρ. 97748177.




Who is who

leoforeio.jpg

Ο Marios Nicolaides γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία της Κύπρου. Επηρεασμένος από την DIY ροκ σκηνή της Βοστώνης όπου διαμένει τα τελευταία 8 χρόνια, μεταξύ άλλων ερμήνευσε και ηχογράφησε πρωτότυπη μουσική στις Η.Π.Α έως ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Primal Feelings, Charlie Diva, και Marios Nicolaides Trio.

Πριν την μετακίνησή του στις Η.Π.Α το 2012 έπαιξε πλήκτρα και έγραφε τραγούδια στο κυπριακό ροκ συγκρότημα PIXIDES. Ως συνθέτης και θεατρικός δημιουργός ενδιαφέρεται για την σύμπραξη του προφορικού λόγου, της σωματικής κίνησης και του performance art, με το τραγούδι και την αυτοσχεδιαστική μουσική.

Έχει πτυχίο Κλασσικής Σύνθεσης από το New England Conservatory στην Βοστώνη και είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών από το 2016. Πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα και μελετά την ανθρώπινη φωνή, το τραγούδι.


Bob Marley - "Redemption Song" (cover) "Emancipate yourselves from mental slavery None but ourselves can free our minds" με πολλήν αγάπη!

Posted by Marios Nicolaides on Tuesday, 19 May 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ