Τέλη Αυγούστου κάτι πολύ ενδιαφέρον θα συμβεί στο κέντρο της Λεμεσού

Για οκτώ ημέρες και νύχτες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash/Igor Starkov



Για οκτώ ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο παρουσιάζουν τα έργα τους σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού, προτείνοντας μια νέα εμπειρία θέασης, έκφρασης και διαδραστικότητας με την τέχνη του χορού. Έναρξη για το 17ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης θα γίνει το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο σε προκαθορισμένους αλλά και σε απροσδόκητους δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού από τις 22 μέχρι και τις 29 Αυγούστου 2020.

Σε πεζοδρόμους και πλατείες, σε παραθαλάσσια και αστικά σημεία της Λεμεσού, τo κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει παραστάσεις και περφόρμανς διαρκείας.

FACEBOOK_PAGE_facebook.jpg

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού διοργανώνεται από την Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, και αποτελεί θεσμό που χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού. Ένας σημαντικός πλέον θεσμός τόσο για την χορευτική κοινότητα, όσο και για την πόλη της Λεμεσού. Για οχτώ ημέρες ο κόσμος έχει την ευκαιρία να περπατήσει στη Λεμεσό, να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες και το έργο τους, με τρόπους ιδιαίτερους όσο και μοναδικούς. Κατά την προετοιμασία των ομάδων, μπορεί επίσης να δει πρόβες και να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό το φεστιβάλ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης του πολιτισμού που έχει να προσφέρει η κοινότητα του χορού, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Επιπλέον, ο τρόπος και η δομή της διοργάνωσης ενισχύουν το αίσθημα της κοινότητας ανάμεσα στο κοινό, αλλά και συμβάλλουν στο να δούμε και να γνωρίσουμε όλοι μας την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης:

Εκτός υδάτων (Νέο έργο)

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε - Χλόη Μελίδου

Μόλος (κοντά στο γλυπτό της Μαρίας Κυπριανού ‘Γέννηση’)

23, 26, 28 Αυγ - 19:30

Meeting point (Νέο έργο)

Μιλένα Ούγκρεν Κούλας

Πλατεία Παλιού Λιμανιού

25, 27, 29 Αυγ - 18:30

Private kingdom (Νέο έργο)

Άντρια Μιχαηλίδου

Στοά Λανίτη

24, 28, 29 Αυγ - 16:00

Be my home (Recycled έργο)

Κωνσταντίνα Σκάλιωντα

Μόλος (κοντά στο γλυπτό της Μαρίας Κυπριανού ‘Γέννηση’)

22, 24, 25 Αυγ - 19:00

Breath the beach (Νέο έργο διαρκείας)

Γεωργία Ανδρέου

Παραλία απέναντι από ζωολογικό κήπο

23, 26 Αυγ - 18:00 - 21:00

Άλμπουμ (2020) (Νέο έργο)

Διαμάντω Χατζηζαχαρία

Μόλος (μεγάλη πισίνα)

22, 23, 24 Αυγ - 19:30

Περισσότερα για την Νέα Κίνηση και το Φεστιβάλ:

Ιστοσελίδα: www.neakinisi.com

Σελίδα Facebook

Instagram: @neakinisi_cyprus

Eπικοινωνία: info@neakinisi.com

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ