Έχουμε εικόνα από τις ιταλικές κρήνες (βρύσες) της Πλατείας Ελευθερίας

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παραλαβή τους, τοποθετήθηκαν οι πρώτες τέσσερις.

Article featured image
Article featured image


Τέλη Οκτωβρίου 2019, λίγο μετά την τοποθέτηση των σφαιροειδών καθισμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, που δημιούργησαν έντονο σχολιασμό, ποικίλου περιεχομένου, για το σχήμα, το design, το κόστος και την πρακτικότητά τους, νέες φωτογραφίες από την παραλαβή των ιταλικών κρηνών που θα τοποθετούνταν στο κάτω μέρος της Πλατείας, ήταν η αφορμή για νέο κύκλο συνομιλιών.

Οι κρήνες που ακολουθούσαν στο design το ίδιο μοτίβο με τα παγκάκια, σχεδιάστηκαν να μοιάζουν με λουλούδι και παράλληλα να προσφέρουν κρύο νερό στους επισκέπτες.

Μια συζήτηση που έκλεισε νωρίς, ωστόσο, καθώς οι κρήνες παρέμειναν στις αποθήκες για αρκετούς μήνες, με το δεύτερο μισό της Πλατείας να βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

Οι μήνες πέρασαν, οι εργασίες στην Πλατεία προχώρησαν και πρόσφατα η ομάδα που εργάζεται στην Πλατεία, όπως ενημερωθήκαμε από αρμόδιο λειτουργό του Δήμου, τοποθέτησαν 4 κρήνες, σε δύο σκιερά σημεία της πλατείας και τοποθετήθηκαν σε ζεύγος, αφού όπως μας επισήμανε ο Λειτουργός του Δήμου, με αυτή τη λογική θα τοποθετηθούν οι κρήνες, σε ζεύγη.

Οι κρήνες δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές από το πάνω μέρος της Πλατείας, ωστόσο η Έλενα Παπαριστοτέλους δημοσίευσε, πρόσφατα, στα social media, εικόνα από το ένα ζεύγος κρηνών που τοποθετήθηκαν στην Πλατεία.

116563482_678259702760853_3032804314574647142_o.jpg
Φωτογραφία: Έλενα Παπαριστοτέλους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ