Αλλάζει κάτι με τις μαζικές συναθροίσεις;

Η ειδική αναφορά του Υπουργού Υγείας, που θόλωσε κάπως το τοπίο.

Article featured image
Article featured image


Τα νέα, ενισχυμένα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος σε συνεννόηση με την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισαν πως πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού.


Μεταξύ άλλων, ο κος Ιωάννου ξεκαθάρισε πως πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, δεν προβλέπεται η πλήρης επαναλειτουργία κάποιων επιχειρήσεων ή και κλάδων και η άρση όλων των περιορισμών, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις μαζικές συναθροίσεις λέγοντας πως «είμαστε πολύ αυστηροί και ακολουθούμε πιστά τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, που δεν συστήνει στην παρούσα φάση τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως έχει διαφανεί και στην πράξη, ο εντοπισμός κρουσμάτων σε εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, καθιστά την ιχνηλάτηση ανέφικτη και, συνεπώς, αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο διασποράς του ιού στην κοινότητα».

Μία αναφορά που θόλωσε κάπως το τοπίο καθώς τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, συναυλίες και κοινωνικές συναθροίσεις, όπως γάμοι και βαφτίσια. Με την εφαρμογή των νέων μέτρων αυτά θα πρέπει να αναβληθούν ή να περιοριστούν (και πάλι);


Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, προς το παρόν τουλάχιστον, ισχύουν τα μέτρα, βάσει του πρωτοκόλλου, που έχουν ανακοινωθεί στις 12 Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει πως εάν τηρούνται τα συγκεκριμένα μέτρα που, ισχύουν έως και τις 15 Σεπτεμβρίου και αφορούν γάμους, βαφτίσεις, συναυλίες και άλλες συναθροίσεις, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διοργάνωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ