Τι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι την Κυριακή θα ψηφίσουν στην Αγλαντζιά

Μια οδηγία της τελευταίας στιγμής.

Article featured image
Article featured image

Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών ενημερώνει ότι για την αναπληρωματική εκλογή του Δημάρχου Αγλαντζιάς που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους τους ψηφοφόρους που θα προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.



Υπενθυμίζεται ότι λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία εκλογής να διεξαχθεί με ασφάλεια, στη βάση σχετικού πρωτοκόλλου του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Προς το σκοπό αυτό, η πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα θα συντονίζεται, ώστε αυτή να διεξάγεται χωρίς συνωστισμό και συγχρωτισμό.

Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα τοποθετηθεί ικανοποιητικός αριθμός αντισηπτικών διαλυμάτων και θα γίνεται συχνή απολύμανση των αντικειμένων κοινής χρήσης, λείων επιφανειών και των θαλάμων ψηφοφορίας. Στον κάθε ψηφοφόρο θα δίδεται αποστειρωμένο στυλό για υπογραφή στον εκλογικό κατάλογο και χρήση στο θάλαμο ψηφοφορίας. Σημειώνεται ότι οι θάλαμοι ψηφοφορίας δεν θα φέρουν κουρτίνα και θα τοποθετηθούν με τρόπο που να μην υπάρχει άμεση οπτική επαφή των ατόμων που παρευρίσκονται στο εκλογικό κέντρο με τον εκλογέα την ώρα που θα εισέρχεται στο θάλαμο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ