Ένα ντοκιμαντέρ για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές

Έρχεται σύντομα και σκοπός της παραγωγής είναι να μιλήσει για τις ψυχολογικές δυσκολίες με τις οποίες έρχονται συχνά αντιμέτωποι οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα διαφορετικό ντοκιμαντέρ της ΗΒΟ πρόκειται να ρίξει φως στα ψυχολογικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι αθλητές και που συνήθως μένουν στην αφάνεια. Στο ντοκιμαντέρ, εκτός από τον Μαικλ Φελπς (κεντρική εικόνα), μοιράζονται τις ιστορίες τους και άλλοι γνωστοί αθλητές των ΗΠΑ όπως η αθλήτρια των εμποδίων, Λόλο Τζόουνς, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σκι, Τζέρεμι Μπλουμ, και ο Ντέιβιντ Μπούντια, ο αθλητής των καταδύσεων που έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα έχει και το ρόλο του αφηγητή στο ντοκιμαντέρ.

Lolo-Jones-MN2S.png
Lolo Jones

jeremy.jpg
Jeremy Bloom

david b.jpeg
David Boudia


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κάτοχος των 23 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων (28 στο σύνολο), Μάικλ Φελπς, που είναι συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ, μιλά για τα ψυχολογικά προβλήματα, αφού έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την κατάθλιψη. Ο ίδιος, αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ, δήλωσε: «Νομίζω πως ερχόμουν αντιμέτωπος με την κατάθλιψη έπειτα από κάθε Ολυμπιακούς. Για ένα μεγάλο διάστημα έβλεπα τον εαυτό μου μόνο ως κολυμβητή και όχι ως άνθρωπο. Όταν κατέβηκα από το βάθρο του Ρίο, ήξερα ότι πολλοί συναθλητές μου δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη «μετα-Ολυμπιακή» περίοδο. Με το να μοιραστούμε τις ιστορίες μας, ελπίζουμε πως θα βοηθήσουμε τους νεότερους αθλητές να ανοιχτούν και να καταλάβουν ότι δεν είναι οι μόνοι που νιώθουν έτσι. Για εμένα το να συνεισφέρω να σπάσει το στίγμα που υπάρχει γύρω από τις ψυχικές ασθένειες είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε Ολυμπιακό μετάλλιο».

michaelf1.jpg
Michael Phelps


Το ντοκιμαντερ θα είναι διαθέσιμο για προβολή στο site της ΗΒΟ από τις 29 Ιουλίου.

michael-phelps.jpg


Πηγή: Sports Feed

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ