Έρευνα έδειξε πως οι νέοι πετάνε μεγάλες ποσότητες φαγητού γιατί δεν ξέρουν πώς να τις ζεστάνουν ξανά

Μάλλον δεν τους ενημέρωσε κανείς πως η σούβλα, τα κουπέπια και τα γεμιστά τρώγονται καλύτερα την επόμενη μέρα.

Article featured image
Article featured image

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς αποκάλυψε πως τα νέα παιδιά ρίχνουν στα σκουπίδια τεράστιες ποσότητες φαγητού ετησίως, καθώς δεν γνωρίζουν πώς να τα ξαναζεστάνουν.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», πολλοί συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να πετάξουν το φαγητό στον κάδο, παρά να το αναθερμάνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ερευνητές «οι μερίδες φαγητού που πάνε χαμένες κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 700 κιλά, ενώ μεταξύ των πιάτων που πετάνε είναι: μακαρονάδες μπολονέζ, κοτόπουλο τηγανητό, ψάρια με πατάτες και άλλα».

Η εταιρία Pyrex που διεξήγαγε τη σχετική δημοσκόπηση παρατήρησε επίσης πως σχεδόν το 23% των ερωτηθέντων (ηλικίας 18-34) δεν ξέρει τι να κάνει με τα απομεινάρια του φαγητού του. Το 18% δήλωσε πως «προτιμά να τρώει φαγητό απ' έξω, παρά να τρώει το φαγητό που έχει στο σπίτι», ενώ ακόμα το 38% των συμμετεχόντων υποστήριξε πως «φοβάται ότι θα αρρωστήσει αν καταναλώσει το φαγητό που δεν είναι της ώρας».

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.000 άτομα, ενώ το ερώτημα που τους τέθηκε είναι: «Τι κάνετε με το περίσσευμα του φαγητού σας;».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Αλεξάντρα Μπλιθ, τόνισε πως τα αποτελέσματα της έρευνας «αντικατοπτρίζουν τον σύγχρονο και γρήγορο τρόπο ζωής που έχουν οι νέοι σήμερα», ενώ «είναι αναμφισβήτητο ότι η δουλειά και η κοινωνική ζωή των νέων πλέον τους κάνει να ψάχνουν το γρήγορο φαγητό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ