Ένας απρόσμενος επισκέπτης στο καφενείο, σε χωριό της επ. Λευκωσίας

Πώς είναι να ανοίγεις το καφενείο σου στις 6 το πρωί και να σε περιμένει ένα αγρινό;

Article featured image
Article featured image

Την απάντηση δίνει με μια ανάρτησή του στο Facebook ο κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Δασών στην περιοχή και υπεύθυνος του Δασικού Μουσείου Κάμπου, αναφέροντας πως «μόνο στον Κάμπο μπορεί κάποιος να συναντήσει τέτοιες εικόνες».

agrino4.jpg

agrino6.jpg

agrino1.jpg


«Μόνο στον Κάμπο μπορεί κάποιος να αντικρύσει τέτοιες εικόνες!

Γύρω τις 6πμ ο φίλος Ηλίας Κλεάνθους και η σύζυγος του, Μαρίνα, πήγαν να ανοίξουν το καφενείο τους ‘το γεφύρι’ στο κέντρο του χωριού. Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη, ένα αρσενικό αγρινό τους περίμενε ‘για καφέ ή ένα παγωμένο αναψυκτικό’.

Βέβαια, τα βράδια, τα αγρινά είναι σύνηθες φαινόμενο στον Κάμπο και τη Τσακκίστρα να κατεβαίνουν στις καλλιέργειες και να τις καταστρέφουν. Με την εγκατάλειψη της περιοχής, τα βράδια τα βρίσκουμε στους δρόμους των χωριών να σεργιανίζουν...

Το αγρινό της φωτογραφίας φαίνεται πως λόγω ηλικίας ή κάποιας πάθησης εγκαταλείφθηκε από τις δυνάμεις του και έμεινε ενέχυρο στην πλατεία του χωριού!

Βέβαια, ο Κάμπος και η Τσακκίστρα αποτελούν μοναδικό φυσικό πάρκο για τα είδη της ορεινής πανίδας και χλωρίδας της Κύπρου!

Με μια επίσκεψη στο Μουσείου Δασικής Κληρονομιάς θα το ζήσετε!

Την περίπτωση επιλήφθηκαν οι αρμόδιες Αρχές πρωί-πρωί!».

agrino2.jpg

agrino5.jpg


Δείτε περισσότεες φωτογραφίες στην ανάρτησή του παρακάτω:


Μόνο στον Κάμπο μπορεί κάποιος να αντικρυσει τέτοιες εικόνες!!!! Γύρω τις 6πμ ο φίλος Ηλίας Κλεανθους και η σύζυγος του...

Posted by Papadopoulos Ioannis on Sunday, 5 July 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ