Το γράμμα του Ennio Morricone με το οποίο ο ίδιος ανακοίνωσε τον θάνατό του

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα που του Ennio Morricone, το οποίο άφησε στον δικηγόρο του με την επιθυμία να το δώσει στη δημοσιότητα αφού φύγει.

Article featured image
Article featured image



Ο δικηγόρος του και οικογενειακός φίλος Giorgio Assumma, λίγες ώρες μετά που έφυγε ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο του ίδιου.

Σε μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε ολόκληρο το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ennio Morricone, όπου αποχαιρετά καλούς φίλους (μεταξύ των οποίων τον Πεπούτσο, όπως αναφερόταν χαϊδευτικά στον Τζουζέπε Τορνατόρε), τα παιδιά και τα εγγόνια του, αλλά και στον έρωτα της ζωής του, τη σύζυγό του, Μαρία, στην οποία αφήνει το πιο επίπονο αντίο!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης έφυγε από τη ζωή λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών. Συγκεκριμένα, εγχειρίστηκε και νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα, λόγω πτώσης που προκάλεσε κάταγμα στον μηρό, στην κλινική Campus Biomedico, στη Ρώμη.

Αυτούσια τα λόγια στο τελευταίο γράμμα του:

«Εγώ, ο Ένιο Μορικόνε, πέθανα.

Το ανακοινώνω έτσι σε όλους τους φίλους, που βρίσκονταν πάντα κοντά μου αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται λίγο πιο μακριά, τους οποίους αποχαιρετώ με πολλή αγάπη. Είναι αδύνατον να τους κατονομάσω όλους.

Αλλά μια ειδική αναφορά θα κάνω στους Πεπούτσο και τη Ρομπέρτα, τους αδελφικούς φίλους που ήταν παρόντες στα τελευταία χρόνια της ζωής μας.

Υπάρχει μόνο ένας λόγος που με σπρώχνει να τους χαιρετίσω όλους με αυτόν τον τρόπο και να έχω μια κηδεία σε κλειστό κύκλο: δε θέλω να ενοχλώ.

Αποχαιρετώ με πολλή αγάπη την Ίνες, τη Λάουρα, τη Σάρα, τον Έντζο και τον Νόρμπερτ, με τους οποίους εγώ και η οικογένειά μου μοιραστήκαμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας.

Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τις αδερφές μου, Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα, και τους αγαπημένους τους, και να τους θυμίσω πόσο τις αγαπούσα.

Ένα βαθύ και έντονο αντίο στα παιδιά μου, Μάρκο, Αλεσάντρα, Αντρέα και Τζιοβάνι, στη νύφη μου, Μόνικα, και στα εγγόνια μου, Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα.

Ελπίζω να έχουν καταλάβει πόσο πολύ τους αγάπησα.

Αφήνω τελευταία (αλλά όχι λιγότερο σημαντική) τη Μαρία. Θυμάμαι ξανά την εξαιρετική αγάπη που μας κράτησε μαζί και στεναχωριέμαι που την αφήνω. Σε αυτήν, το πιο επίπονο αντίο».


Ennio Morricone si è scritto il necrologio da solo: domani sarà pubblicato sul Corriere della Sera e su tutti gli altri giornali (📷 Imagoeconomica / Lannutti)

Posted by Corriere della Sera on Monday, 6 July 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ