Ο Δήμος Λεμεσού ξεκινά την ανέγερση 700 νέων κατοικιών [σε προσιτές τιμές]

Σκοπός του σχεδίου είναι η άμβλυνση του στεγαστικού προβλήματος που παρουσιάζεται στη Λεμεσό τα τελευταία χρόνια

Article featured image
Article featured image

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος της Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ο οποίος μίλησε για το σχέδιο στέγασης στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Νικολαΐδης, για το σκοπό αυτό ο δήμος παραχώρησε τρία δημοτικά τεμάχια, στις περιοχές του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Ιωάννη, στα οποία προηγουμένων στεγάζοντας εργατικές κατοικίες που είχαν χτιστεί την περίοδο του 40’.

Το όλο έργο θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια του ΚΟΑΓ και θα στοιχήσει 100 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 65 εκατομμύρια θα προέλθουν από τον ΚΟΑΓ. Οι κατοικίες θα διατίθενται είτε προς πώληση είτε προς αγορά με κύριο χαρακτηριστικό τους, τις προσιτές τιμές ούτως ώστε να προσελκύσουν νέα ζευγάρια ή άτομα χαμηλότερων εισοδημάτων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το έργο θα ξεκινήσει προ τα τέλη του 2021 και θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια ενώ θα δημοσιευτούν οι προϋποθέσεις για να κατανοήσουν οι πολίτες ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι. Σημαντική λεπτομέρεια δε, είναι πως το έργο θα συντηρείται και θα αναβαθμίζεται μέσα από τη συνεργασία των δύο φορέων. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εργατικά γκέτο, θέλουμε μια σύγχρονη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες.

Τέλος ο δήμαρχος Λεμεσού διευκρίνισε ότι τα έσοδα θα πάνε για να αποσβεσθεί το χρέος της ανέγερσης αλλά και για τη συντήρηση των κτιρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ