Οι τάσεις της μόδας για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2020-21

Η στυλίστρια Μαριάννα Χατζημηνά μάς πληροφορεί για τα fashion trends που θα κυριαρχήσουν φέτος τον χειμώνα, απογειώνοντας το στιλ κάθε γυναίκας.

Article featured image
Article featured image

Η νέα σεζόν πλησιάζει και τα top fashion trends έχουν αλλάξει.

SUITSKIRT-GIGI-MARCJACOBS.jpg


Suit skirt

Στις περασμένες χειμερινές κολεξιόν είχε φορεθεί πολύ το αντρικό κουστούμι, για ένα πιο ανδρόγυνο look. Για τη φετινή σεζόν, στις επιδείξεις μόδας βλέπουμε μια εναλλακτική πρόταση κουστουμιού. Δεν είναι άλλη από το κουστούμι συνδυασμένο αυτή τη φορά με φούστα αντί με παντελόνι. Αυτή η πρόταση, χαρίζει ένα δυναμικό αλλά ταυτόχρονα elegant και θηλυκό στιλ! Το έχουμε δει σε πασαρέλες όπως Michael Kors, Marc Jacobs και Victoria Beckham.

Chloe collar.jpg


Statement Collar

Μία άλλη top τάση για φέτος είναι οι διακοσμημένοι ή έντονοι γιακάδες. Οι γιακάδες μπορεί να αποτελούνται από κεντημένο ύφασμα σε ένα πιο βικτοριανό στιλ, ή να είναι έντονα διακοσμημένοι με πέτρες. Υπάρχουν στην αγορά μεμονωμένοι γιακάδες, οι οποίοι μπαίνουν και αφαιρούνται σαν κολιέ, καθώς μπορεί να αποτελούν και μέρος του πουκαμίσου ή της μπλούζας. Τα είδαμε σε συλλογές Chanel και Chloe.

DROMe-Fall-Winter-20-21-27.jpg


Everywhere leather

To leather παραμένει στη μόδα. Το βλέπουμε παντού: σε φούστες, τοπ, σακάκια, φορέματα και σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων εκτός από τα κλασικά –μαύρο και καφέ. Ιδιαίτερα κομμάτια προτείνει ο οίκος Marc Jacobs.

Vuitton_RF20_0454.jpg


70s και Bohemian

Τα retro παραμένουν, με τα 70s να «εισβάλουν» μέχρι και στο tailoring των ρούχων. Δεν μένουν μόνο σε κάποιες λεπτομέρειες του συνόλου, αλλά επικρατούν στο γενικότερο ύφος του στιλ ταξιδεύοντας μας για τα καλά πίσω στο χρόνο. Τα είδαμε σε συλλογές των Louis Vuitton, Marc Jacobs, Miu Miu.

fringes.jpg


Fringes again!

Είδαμε, φορέσαμε και χορέψαμε με τα κρόσσια τον περασμένο χειμώνα. Αν έχετε ήδη στη ντουλάπα σας φορέματα ή μπλούζες με κρόσσια μπορείτε να τα ξαναφορέσετε άφοβα, αφού συνεχίζουν και πάλι δυναμικά το παρόν τους. Φέτος τα βλέπουμε διακοσμημένα και σε παλτά, ponchos, ακόμα και τσάντες. O οίκος Etro τα παρουσιάζει με ένα boho chic και ιδιαίτερο τρόπο.


Στη μόδα επίσης θα δούμε φέτος:

Lingerie look: Τα εσώρουχα και τα bralette φοριούνται πλέον σαν ρούχα και βγαίνουν στους δρόμους.

Oversized γούνες

Έντονα φουσκωτά και δυναμικά μανίκια

Έντονα διακοσμημένα ρούχα όπως με στρας και τούλι.


Τα χρώματα της σεζόν


Ο μύθος γύρω από το ότι το χειμώνα φοράμε μόνο σκούρα χρώματα καταρρίπτεται εντελώς, ιδιαίτερα για τον φετινό χειμώνα όπου θα φορεθεί πάρα πολύ χρώμα. Πρόκειται να φορεθεί πολύ το έντονο κόκκινο- πορτοκαλί, το μοβ, το κίτρινο και το φούξια.

pantone-red.jpg

Όσον αφορά τα παπούτσια, θα φορεθούν πολύ οι μπότες βροχής- γαλότσες, οι υπερβολικές σόλες, και παπούτσια διακοσμημένα με αλυσίδες.

fall-winter-2020-2021-shoes-trends-rugged-tread-sole-shoes-boots-450x308.jpg

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πολλοί οίκοι μόδας, σχεδιάζουν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό, για να διατηρείται το στιλ και εν μέσω πανδημίας.

mask.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ