Το Πρώτο Business School στην Κύπρο με διεθνή αναγνωρισιμότητα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Microsoft και εξαιρέσεις από επαγγελματικά σώματα

Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, το ευρύ φάσμα τομέων απασχόλησης και οι πολλαπλές επιλογές εξειδίκευσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποτελούν τους βασικούς λόγους που πολλοί νέοι επιλέγουν σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Article featured image
Article featured image

Λογιστική, Διοίκηση Ξενοδοχείων, Οικονομικά Επιχειρήσεων, Marketing Communications and Social Media, αποτελούν μερικούς ενδεικτικούς τομείς σπουδών, που παραμένουν σταθερά υψηλά στις επιλογές των νέων φοιτητών. Κυριότερος λόγος είναι η μεγάλη ζήτηση για προσοντούχους επαγγελματίες που κατέχουν τις κατάλληλες γνώσεις στη διαχείριση των επιχειρήσεων, των οικονομικών, της επικοινωνίας, αλλά και δεξιότητες που τους καθιστούν ηγετικά στελέχη στη σύγχρονη και εξελισσόμενη αγορά εργασίας.

Εκτός από την επιλογή του αντικειμένου σπουδών, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού ιδρύματος, που δίνει βάση τόσο στην θεωρητική κατάρτιση, όσο και στην πρακτική εξάσκηση, συνδέοντας τα ακαδημαϊκά προσόντα με πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, η οποία επιταχύνει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η απασχολησιμότητα των φοιτητών και αποφοίτων του αποτελεί προτεραιότητα, μιας και διαθέτει μια σειρά εργαλείων για τη διευκόλυνση της αναζήτησης εργασίας πριν και μετά την αποφοίτηση. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Πανεπιστημίου, 87% των αποφοίτων του έχει εργοδοτηθεί μέσα στους πρώτους έξι μήνες μετά την αποφοίτηση στον τομέα των σπουδών τους. Οι συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Καριέρας, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, η πλατφόρμα εργoδότησης που συνδέει φοιτητές και αποφοίτους, είναι μερικοί από τους λόγους που ο διεθνής οργανισμός πανεπιστημιακών αξιολογήσεων QS Top Universities (QS Stars) αξιολόγησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – το μοναδικό στην Κύπρο – με τον ψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στον τομέα της απασχολησιμότητας.


Το Πρώτο Business School στην Κύπρο

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την παλαιότερη σχολή στην Κύπρο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Γιώργος Μπούστρας, και χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το Τμήμα Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών προσφέρει πτυχία στην Λογιστική και στα Οικονομικά Επιχειρήσεων, ενώ το Τμήμα Διοίκησης και Μάρκετινγκ περιλαμβάνει πλήρη προγράμματα σπουδών για Marketing Communications and Social Media, Aviation Management, Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Διοίκηση Ξενοδοχείων και Τουρισμού.

Οι απόφοιτοι του Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, απολαμβάνουν το πλεονέκτημα ότι όσο υπάρχουν επιχειρήσεις θα υπάρχει και ανάγκη για διοίκηση. Οι θέσεις διαχείρισης είναι αναγκαίες σε κάθε τομέα του εμπορίου, από μικρές τοπικές επιχειρήσεις έως μεγάλες διεθνείς εταιρείες. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσει ένας φοιτητής στο πτυχίο Διοίκησης μπορούν να εφαρμοστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος επιχείρησης, από τη διαχείριση μιας μικρής ομάδας στο λιανικό εμπόριο, έως τη λειτουργία μιας ολόκληρης εταιρείας. Τα πτυχία Διοίκησης είναι αρκετά ευέλικτα και με ευρύ κύκλο θεμάτων που επεκτείνονται πέραν από τη διοίκηση, σε χρηματοοικονομικά, μάρκετινγκ, επιχειρηματικότητα, διοίκηση προσωπικού και διεθνείς επιχειρήσεις. Έτσι, οι απόφοιτοι αποκτούν ένα ολοκληρωμένο φάσμα γνώσεων του επιχειρηματικού κόσμου και είναι έτοιμοι για την εφαρμογή τους σε πραγματικές καταστάσεις.

Το Πτυχίο Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προετοιμάζει τους φοιτητές για μια καριέρα στον οικονομικό, ελεγκτικό και λογιστικό τομέα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στις δεξιότητες που απαιτούνται για εργοδότηση τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι το μόνο που προσφέρει το μέγιστο αριθμό απαλλαγών από τον επαγγελματικό τίτλο του Institute of Chartered Accountants in England and Wales ICAEW/ACA (12 από τα 15 μαθήματα), καθώς και από τον επαγγελματικό τίτλο του Association of Chartered Certified Accountants ACCA (9 από τα 13 μαθήματα).

Ο καθηγητής Μπούστρας αναφέρει πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου «πέτυχε κάτι πρωτόγνωρο» στο πτυχίο Λογιστικής, αφού «για πρώτη φορά, οι φοιτητές μας εξασφαλίζουν την εξαίρεση διδασκόμενοι το κυπριακό φορολογικό δίκαιο και όχι το αγγλικό».

Περαιτέρω, μέσω πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές συνδέονται με τα τέσσερα μεγαλύτερα διεθνή Ελεγκτικά/Λογιστικά Γραφεία (Big Four), καθώς και με άλλους τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Το Πτυχίο Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου καλύπτει τις επιχειρηματικές αρχές που αφορούν σε θέματα του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα, διαχείρισης τροφίμων και ποτών, διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, τουριστικός σχεδιασμός και αειφόρος ανάπτυξη, στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ, ενώ συμπεριλαμβάνει διαχείριση Casino resorts και Spa and Wellness services. Είναι ενσωματωμένο με 3 πρακτικές ασκήσεις για τους φοιτητές σε συνεργασία με ποιοτικά θέρετρα και Ξενοδοχεία όπως: Anassa Hotel, Four Seasons Hotel, Amathus Hotel, και Radisson Hotel.

Το Πτυχίο Marketing Communications and Social Media ειναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του που απευθύνεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο επιχειρηματικής επικοινωνίας και της στρατηγικής των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Το Πτυχίο Aviation Management (with Pilots License) είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα που προσφέρεται στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο με προδιαγραφές EASA (European Aviation Safety Agency). Είναι μοναδικό στο είδος του γιατί προσφέρει δύο επιλογές ειδίκευσης: Commercial Operations και Air Operations. Με αυτό το ιδιαίτερο πτυχίο, οι απόφοιτοι μπορούν να έχουν την ιδανική ευκαιρία εισόδου στην αεροπορική βιομηχανία είτε ως πιλότοι, είτε ως στελέχη διαχείρισης και διοίκησης του αεροδρομίου.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει επίσης το διακεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MBA (Master in Business Administration), απόφοιτοι του οποίου είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να διεκδικήσουν θέσεις σε πολλαπλούς τομείς τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ είναι δεδομένο πως απόφοιτοι της Σχολής γίνονται δεκτοί στα πιο ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των δύο τμημάτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ