Όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Τα μεσάνυχτα θα κλείνουν τα μαγαζιά και στην Αττική, ενώ ενεργοποιείται και το 112.

Article featured image
Article featured image

Τα έκτακτα μέτρα και τις νέες συστάσεις προστασίας για την πανδημία κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.



Αναλυτικά αποφασίστηκε:


-Όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου. Εξαιρούνται εστιατόρια, θέατρα, σινεμά όπου λαμβάνονται ήδη ειδικά μέτρα.


-Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική, σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα. Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 23 Αυγούστου.


-Λήψη ειδικών μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο. Πιο συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί στις 6π.μ απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων. Στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 ατόμων εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, οπότε το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα. Ταυτόχρονα, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού - τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.


-Παράταση των έκτακτων μέτρων που έχουν ήδη εφαρμοστεί στον Πόρο, ως τις 24 Αυγούστου.


-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.


-Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.


-Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα εργάζονται με τηλεργασία.


- Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως σχετικά μηνύματα SMS θα σταλούν από το 112 σε κατοίκους και επισκέπτες περιοχών με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ