Ο κόσμος φλέγεται και ο Τραμπ ασχολείται με (τις) τρίχες (του)

Δεν τον ικανοποιεί η ροή του νερού, λέει, για να λούζει τα μαλλιά του.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με νόμο του 1992, τα ντους στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παράγουν περισσότερα από 2,5 γαλόνια (9,5 λίτρα) νερού ανά λεπτό. Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει αυτό το όριο να ισχύει σε κάθε ακροφύσιο του ντους, αντί για το συνολικό εξάρτημα.

Ομάδες καταναλωτών και προστασίας του περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι η προτεινόμενη χαλάρωση του συγκεκριμένου ενεργειακού νόμου είναι ανόητη, περιττή και σπάταλη. Οι αλλαγές προτάθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη μετά από καταγγελίες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα.

«Λοιπόν, κεφαλές ντους: κάνεις ένα ντους, δεν βγαίνει νερό. Θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου, δεν βγαίνει νερό. Οπότε, τι κάνεις; Απλώς στέκεσαι εκεί περισσότερο ή κάνεις για περισσότερα ώρα μπάνιο; Επειδή τα μαλλιά μου – δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου πρέπει να είναι τέλεια. Τέλεια», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Άντριου Ντελάσκι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξοικονόμησης ενέργειας Appliance Standards Awareness Project, χαρακτήρισε την πρόταση «ανόητη». Με τέσσερα, πέντε ή περισσότερα ακροφύσια, «θα μπορούσατε να έχετε 10, 15 γαλόνια ανά λεπτό να εκτοξεύονται από την κεφαλή του ντους, κυριολεκτικά πιθανώς να σας ξεβράζει έξω από το μπάνιο», σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Αν ο πρόεδρος χρειάζεται βοήθεια για να βρει ένα καλό ντους, μπορούμε να του υποδείξουμε κάποιους καταπληκτικούς ιστότοπους, που βοηθούν στην επιλογή μιας καλής κεφαλής ντους που παρέχει ένα έντονο μούσκεμα και ένα καλό ντους», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, αντιπρόεδρος της οργάνωσης συνηγορίας Consumer Reports, δήλωσε ότι τα ντους στις ΗΠΑ «επιτυγχάνουν ήδη υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών», εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα. Η πρόταση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δικαστικές διαμάχες εάν προχωρήσει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ