Μια πόλη, ο κόσμος όλος

Και αναφερόμαστε στη Λεμεσό!

Article featured image
Article featured image

Ολοκληρώνονται τον Αύγουστο οι δράσεις του προγράμματος «Λεμεσός, μια πόλη, ο κόσμος όλος», ενός από τα πλέον επιτυχή προγράμματα ένταξης υπηκόων από τρίτες χώρες που ζουν νόμιμα και εργάζονται στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε φέτος για 8η συνεχή χρονιά και θα ανανεωθεί τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές του 2022. Στόχος του Δήμου Λεμεσού και των εταίρων του είναι η στήριξη της διαδικασίας ένταξης των ΥΤΧ από την τοπική κοινωνία και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού. Κατά τη διάρκεια των 18 μηνών του κύκλου του, μεταξύ άλλων, προσφέρθηκαν στους προγράμματα ευκαιρίες για να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν και να γνωριστούν με τον τοπικό πληθυσμό.

Σημαντική επίσης ήταν η δράση «εργασία στον δρόμο» και οι παρεμβάσεις σε σχολεία με μεγάλο αριθμό ΥΤΧ από κοινωνικούς λειτουργούς. Το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς προσέφερε φροντίδα, φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών και υποστήριξη μαθητών στις σχολικές εργασίες. Υλοποιήθηκαν επίσης πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές σε όλη την Κύπρο από τους Δήμους Λεμεσού και Αγ. Αθανασίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν δράσεις κατά τη διάρκεια πολλών εκδηλώσεων με σκοπό την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μερικές από αυτές ήταν η Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, η εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, τα «Ανθεστήρια», Αθλητική ημερίδα και εκδήλωση για δεντροφύτευση.

Το εταιρικό σχήμα του προγράμματος αποτελείται από τον Δήμο Λεμεσού, ως συντονιστή και με εταίρους τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, τον Δήμο Γερμασόγειας, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς και τους συμβούλους Opinion & Action.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης κατά 90% και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%), με συνολικό προϋπολογισμό για 18 μήνες ύψους 200.000 ευρώ.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.inlimassol.com.cy, για περισσότερες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ