Ο κύριος στη φωτογραφία μαζεύει οικειοθελώς τα σκουπίδια από την παραλία της Αγίας Τριάδας

Δεν διστάζει να μαζέψει οτιδήποτε άχρηστο, ακόμα και από τα πόδια των λουόμενων. [Η ανάρτηση που έγινε viral]

Article featured image
Article featured image

«Η παραλία γεμίζει καθημερινά με ένα σωρό ακαθαρσίες και σκουπίδια. Και ο Jeff, ο οποίος ζει στην Κύπρο εδώ και 15 χρόνια, καθημερινά κατεβαίνει στην παραλία και τα μαζεύει. Δεν διστάζει να μαζέψει οτιδήποτε άχρηστο, ακόμα και από τα πόδια των λουόμενων που βρίσκονται στις ξαπλώστρες. Το κάνει αυτό εδώ και χρόνια, μακριά από κάμερες και την όποια προβολή.

Σήμερα τον είδα πρώτη φορά και μου έκανε εντύπωση. Διερωτήθηκα τι κάνει, ποιος είναι. Πλησίασα. Μαζέψαμε μαζί κάποια σκουπίδια, αν και είχε σχεδόν τελειώσει το καθάρισμα. Η παραλία ήταν πλέον καθαρή να υποδεχθεί τους λουόμενους.

Ο Δήμος Παραλιμνίου τον γνωρίζει; Αν τον γνωρίζει, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να τον επιβραβεύσει. Αν ο Δήμος ρωτήσει τους κατοίκους και όσους έχουν εκεί κοντά σπίτια, μπορούν να επιβεβαιώσουν το έργο του. Ας παραδειγματιστούμε από τον άνθρωπο αυτό και ας μάθουμε - επιτέλους - να διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές».

117801899_1199616067061004_4772537279756943680_o (1).jpg

Ο Jeff Rowden, είναι ο κύριος που μαζεύει τα σκουπίδια από την παραλία και ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης είναι ο άνθρωπος που εντόπισε τον Jeff στην παραλία, τον πλησίασε, τον βοήθησε και έπειτα έγραψε την ιστορία που διάβασες πιο πάνω, θέλοντας να πει ένα ευχαριστώ στον Jeff και παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα προς όλους εμάς που μπορεί να λέμε πως αγαπάμε τη φύση και τον τόπο μας, ωστόσο δεν τον φροντίζουμε όπως και όσο πρέπει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ