Απαγορεύουν τη θέα στο ηλιοβασίλεμα της Οίας;

Η απρόσμενη κίνηση του Δημάρχου Σαντορίνης.

Article featured image
Article featured image

Σε μία απρόσμενη αλλά προληπτική, όπως όλα δείχνουν, κίνηση προχωρά ο Δήμαρχος Σαντορίνης, ο οποίος την ερχόμενη Παρασκευή απαγορεύει προληπτικά την πρόσβαση στο χώρο για να θαυμάσει κανείς το ηλιοβασίλεμα στην Οία.

Απόφαση που λήφθηκε μετά και τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Πάρος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Protagon, είναι πιθανόν να κλείσει και η πλατεία των Φηρών, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη των μέτρων στη Μύκονο, δηλαδή στις 31 Αυγούστου.

Νωρίτερα χθες, Τετάρτη, είχε αποφασιστεί δεκαήμερη καραντίνα σε Μύκονο και Χαλκιδική, ενώ εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται να εφαρμοστεί η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους. Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από την Παρασκευή 21-08-2020 και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ