Δώδεκα νεκροί πελαργοί

Γιατί πεθαίνουν τα πουλιά σε περιοχή της Επαρχίας Λευκωσίας;

Article featured image
Article featured image

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντικρίσαμε στις εικόνες που έστειλε σήμερα, Δευτέρα, το Κίνημα Οικολόγων, με πρωταγωνιστές πελαργούς οι οποίοι κείτονταν νεκροί από αδιευκρίνιστους λόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων, στην περιοχή Ποτάμιας της Επαρχίας Λευκωσίας εντοπίστηκαν γύρω στους δώδεκα νεκρούς λευκούς πελαργούς κατά μήκος ενός χωματόδρομου της περιοχής.

πελαργός.jpg

πελαργός4.jpg


Σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου με τον Διευθυντή της υπηρεσίας θήρας αναφέρθηκε πως αυτή είναι η εποχή που μεταναστεύουν χιλιάδες πελαργοί καθώς η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις κύριες διαδρομές των μεταναστευτικών πουλιών.

Συχνά βλέπουμε πουλιά στα καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού τα οποία όμως επειδή αγγίζουν μόνο το ένα καλώδιο δεν παθαίνουν τίποτα.

πελαργός5.jpg

πελαργός6.jpg


Οι πελαργοί όμως είναι μεγάλα πουλιά και πολύ συχνά αγγίζουν και τα δυο καλώδια και γι’ αυτό είναι εύκολο να πάθουν ηλεκτροπληξία.

Αυτή είναι η κύρια υποψία για το θάνατο τους που είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν τα νεκρά πουλιά βρίσκονται κοντά σε καλώδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ