«Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται δεν είναι ηλίθιοι, αμόρφωτοι ή ο κακός ο λύκος»

Ο επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ και ειδικός στη γνωστική νευροεπιστήμη, Νίκος Κωνσταντίνου, έκανε μόλις μια ανάρτηση σε σχέση με όλα όσα εκτιλύσσονται το τελευταίο διάστημα.

Article featured image
Article featured image

Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για το 5G, τα εμβόλια, τις μάσκες, τους πρόσφυγες, και άλλα, δεν είναι ψεκασμένοι. Δεν είναι ηλίθιοι, αμόρφωτοι ή ο κακός ο λύκος. Είναι νομίζω άνθρωποι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτεία και στους επίσημους θεσμούς. Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει τη διαφθορά, τις ανισότητες και την ανασφάλεια. Οι άνθρωποι αυτοί θα γίνουν ο κακός ο λύκος και κάτι πολύ χειρότερο (και ίσως δικαίως) αν η πολιτεία δεν αντιμετωπίσει τη διαφθορά και τις ανισότητες, αν δεν βρει τρόπους να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας, αν δεν δώσει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και υγεία σε όλους, αν δεν πάρει στα σοβαρά το θέμα της επικοινωνίας της επιστήμης, αν δεν καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Να σταματήσει να προσπαθεί να τους εξηγήσει πώς πρέπει να σκέφτονται και τι πρέπει να πιστεύουν αλλά να προσπαθήσει να τους πείσει ότι κατανοεί και ασπάζεται της ανησυχίες τους. Να τους κάνει, να μας κάνει όλους, να νιώσουμε ότι νοιάζεται και παλεύει για μας. Διότι σήμερα κάτι τέτοιο δεν το νιώθουμε.

Οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για το 5G, τα εμβόλια, τις μάσκες, τους πρόσφυγες, και άλλα, δεν είναι ψεκασμένοι. Δεν...

Posted by Nikos Konstantinou on Sunday, 30 August 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ