Ναυάγησαν σε απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού

Το (τεράστιο) SOS που έγραψαν στην παραλία, αποδείχθηκε σωτήριο.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φώτο: Australian Government/Department of Defence


Τρεις ναυτικοί από τη Μικρονησία ναυάγησαν σε ένα μικρό, απομονωμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, με τα ίχνη τους να αγνοούνται επί τρεις ημέρες. Εν τέλει, την περασμένη Κυριακή εντοπίστηκαν σε καλή κατάσταση, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter, o Αυστραλός Υπουργός Alex Hawke.


Συγκεκριμένα, πολεμικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και των ΗΠΑ εντόπισαν το τεράστιο SOS που οι ναυαγοί σχημάτισαν στην παραλία της νήσου Πίκελοτ, 190 χιλιόμετρα δυτικά του σημείου, από το οποίο απέπλευσαν στις 30 Ιουλίου. Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες, παρεξέκλινε της πορείας του, αφού έμεινε από καύσιμα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους από το Pulawat προς το Atap.

ναυαγοί.jpg


Την 1η Αυγούστου, όταν έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη τους, το Κέντρο Συντονισμού στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ ξεκίνησε αποστολή έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή του αυστραλιανού πολεμικού πλοίου HMAS Canberra που επέστρεφε στη βάση μετά τη συμμετοχή του σε ναυτικά γυμνάσια. Με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών, το αυστραλιανό σκάφος εντόπισε τους ναυαγούς στο νησί κι ένα αναγνωριστικό ελικόπτερο προσγειώθηκε και τους παρέδωσε τρόφιμα και νερό μέχρι να φθάσει σκάφος του λιμενικού της Μικρονησίας να τους παραλάβει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ