Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από το πρόγραμμα «The STEAMers» του ΟΝΕΚ

Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που συνδυάζουν τις θετικές επιστήμες με την τεχνολογία και τις τέχνες.

Article featured image
Article featured image

Η ρουτίνα της καθημερινότητας, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και τα αναπάντεχα προβλήματα, μειώνουν όλο και περισσότερο τον δημιουργικό χρόνο που αφιερώνουμε στα παιδιά μας. Μάλιστα, πολλές φορές κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τον αναπληρώσουμε, χωρίς όμως να τα καταφέρνουμε.

Γι’ αυτό άλλωστε, υπάρχουν και τα διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης τα οποία κάνουν λίγο πιο εύκολο το έργο μας σαν γονείς και ταυτόχρονα βοηθούν τα παιδιά να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα «The STEAMers» του Οργανισμού Νεολαίας. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την ευκαιρία.

Γνωρίστε το πρόγραμμα «Τhe STEAMers»

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους από 6 έως 35 ετών να συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που είναι βασισμένα στα πρότυπα των S.T.E.A.M (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), συνδυάζοντας έτσι τις θετικές επιστήμες με την τεχνολογία και τις τέχνες.

Πρόκειται για εργαστήρια ρομποτικής, προγραμματισμού, φωτογραφίας, graphic design, δημιουργικής γραφής, μουσικής, θεάτρου, χορού και τέχνης, διαμορφωμένα με τρόπο ώστε να προσφέρουν στους συμμετέχοντες πολυθεματικές γνώσεις και δεξιότητες. Επίσης, τα εργαστήρια στοχεύουν στη καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας, στην απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων ομαδικότητας και επίλυσης προβλημάτων αλλά και στη βελτίωση ικανοτήτων που είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.


STEAMers EGGRAFES images.jpg


Τα εργαστήρια θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα Πολύκεντρα του ΟΝΕΚ σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο από εξειδικευμένους, προσοντούχους εκπαιδευτές και καθηγητές, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Αν θέλετε κι εσείς να δώσετε στα παιδιά σας τα καλύτερα εφόδια για το μέλλον, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, απλά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.thesteamers.onek.org.cy/ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλετε ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ