Νέες αποικίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική

Μέσω του δορυφόρου ανιχνεύθηκαν νέες αποικίες πιγκουίνων -από τα περιττώματά τους.

Νέες αποικίες πιγκουίνων στην Ανταρκτική

Μέσω του δορυφόρου ανιχνεύθηκαν νέες αποικίες πιγκουίνων -από τα περιττώματά τους.

Μέσω της τεχνολογίας και της υψηλής ανάλυσης του ευρωπαϊκού δορυφόρου, ανιχνεύθηκαν άγνωστες μέχρι στιγμής αποικίες των αυτοκρατορικών πιγκουίνων. Φαίνεται να υπάρχουν κατά 20% περισσότερες αποικίες από αυτές που είχαν καταγραφτεί μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο απειλούμενο υπό εξαφάνιση είδος.

Οι νέες αποικίες που ανιχνεύθηκαν μέσω του δορυφόρου Copernicus Sentinel-2 ανέρχονται στις 11, και έτσι συνολικά όλες οι αποικίες ανέρχονται στις 61 από τις 50 που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η ανίχνευση έγινε με τη βοήθεια των διακριτών από τον δορυφόρο κοκκινο-καφέ περιττωμάτων που αφήνουν οι πιγκουίνοι στους πάγους.

antarctica PEGUINS.jpg


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι πιγκουίνοι ζουν σε απομονωμένες περιοχές με θερμοκρασίες έως μείον 50 βαθμούς Κελσίου γεγονός που αποτελεί πολύ δύσκολο να μελετηθούν από τους επιστήμονες.

Ο επικεφαλής γεωγράφος από τη Βρετανική αποστολή δρ Πίτερ Φρέτγουελ αναφέρει ότι:

«Αν και πρόκειται για καλά νέα, καθώς υπάρχουν περισσότεροι πιγκουίνοι από όσους νομίζαμε, οι νέες αποικίες είναι μικρές και έτσι ανεβάζουν το συνολικό των πιγκουίνων κατά μόνο 5% έως 10%, σε λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο πουλιά συνολικά ή 265.500 έως 278.500 αναπαραγωγικά ζευγάρια».

PIGUINS.jpg


Επιπλέον, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι , είναι οι μόνοι πιγκουίνοι που αναπαράγονται πάνω στους θαλάσσιους πάγους και όχι στην στεριά. Έτσι, η κλιματική αλλαγή και η τήξη των θαλάσσιων πάγων όπου ζουν φαίνεται να επιφέρει δυσκολία σ’ αυτά τα εμβληματικά πουλιά της Ανταρκτικής να αναπαραχθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ