Καταφύγιο φιλοξενεί μόνο ηλικιωμένα σκυλιά

Και μπράβο τους!

Article featured image
Article featured image

Το καταφύγιο σκύλων Marty's Place Senior Dog Sanctuary στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ έχει επιλέξει να φιλοξενεί μόνο ηλικιωμένα σκυλιά, επιδιώκοντας να τους παρέχει τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να περάσουν όμορφα τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Τα ζώα αυτά σπάνια υιοθετούνται, λόγω της ηλικίας τους, και συνήθως καταλήγουν να πεθαίνουν μόνα.



«Οι πιθανότητες υιοθεσίας ενός γηραιότερου σκύλου για να φύγει από το καταφύγιο δεν είναι τόσο μεγάλες όσες για ένα κουτάβι, οπότε αποφασίσαμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους», λέει η Doreen Jakubcak, ιδρύτρια του Κέντρου, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει το καταφύγιο μετά τη συνταξιοδότησή της. «Όταν αναλαμβάνουμε έναν σκύλο που έρχεται εδώ, έχει βρει πλέον το παντοτινό σπίτι του. Όταν μπορούμε, βέβαια, προσπαθούμε να τον βάλουμε σε ένα καινούργιο σπίτι», προσθέτει.



Το Κέντρο, το οποίο είναι «ένα ασφαλές, τρυφερό και προστατευμένο περιβάλλον για ηλικιωμένους σκύλους που δεν έχουν σπίτι», αναλαμβάνει σκυλιά ηλικίας επτά ετών και άνω, παρέχοντας στο καθένα «άπλετο χώρο, ανθρώπινη και σκυλίσια παρέα, συνεχή ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα, αλλά και φυσικές και πνευματικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές του».

Οι ηλικιωμένοι σκύλοι καταλήγουν στο καταφύγιο για διάφορους λόγους, ο συνηθέστερος εκ των οποίων είναι η εγκατάλειψή τους εξαιτίας των προβλημάτων υγείας ή λόγω οικονομικών δυσκολιών.



Το καταφύγιο έλαβε το όνομά του από τον ηλικιωμένο σκύλο της Doreen, Marty, που ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία του. Όταν με τον σύζυγό της βρήκαν για πρώτη φορά τον Marty, λέει πως οι δυο τους ήταν σε άθλια κατάσταση εξαιτίας των θανάτων των δύο λαμπραντόρ τους και δεν σκόπευαν να υιοθετήσουν, αλλά εν τέλει η αγάπη απεδείχθη ισχυρότερη και έτσι άνοιξαν το σπίτι (και την καρδιά) τους στον Marty.

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόση ικανοποίηση προσφέρει η υιοθεσία ενός μεγαλύτερου σκύλου. Γνωρίζουν και θα σου δείξουν απεριόριστη αγάπη μέχρι την τελευταία μέρα τους», σχολίασε η Rennie Rankin, εθελόντρια στο καταφύγιο.



Πληροφορίες:
Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ