Ξύλο και αναρχία σε παραλία του Βελγίου

Εξαγριωμένοι λουόμενοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς λόγω της εντολής εκκένωσης.

Article featured image
Article featured image

Σε παραλία στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Blankenberge στο Βέλγιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ λουομένων και αστυνομικών, όταν οι πρώτοι αρνήθηκαν να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ η δήμαρχος της πόλης Daphné Dumery ανέφερε σε δηλώσεις της: «Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι απαίσιο. Για τα άτομα που ήρθαν με καλές προθέσεις και ήθελαν να απολαύσουν τη μέρα τους στο Blankenberge, αυτό που έγινε είναι πολύ κακό. Σκέφτομαι τα παιδιά και τους γονείς τους».

βέλγιο.jpg



Το συμβάν ξεκίνησε, όταν ένας ναυαγοσώστης υπέδειξε σε μία ομάδα περίπου 40 νεαρών ατόμων ότι απαγορεύεται να κάθονται στον κυματοθραύστη, προκαλώντας, ωστόσο, την εξαγρίωσή τους. Οι ίδιοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μέρος, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και να ξεσπάσει άγρια συμπλοκή μεταξύ των δύο μερών.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε το απόλυτο χάος, ενώ ομπρέλες και ξαπλώστρες χρησιμοποιούνταν ως όπλα με το υπόλοιπο πλήθος να παρακολουθεί αποσβολωμένο. Η αστυνομία αναγκάστηκε εν τέλει να καλέσει ενισχύσεις, για να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.


Πηγή: The Brussels Times

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ