Κρανίου τόπος

Μεγάλες Εικόνες από τη χθεσινή πυρκαγιά.

Article featured image
Article featured image

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο Μιχάλης Μιχαήλ στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου είναι ενδεικτικές της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε χθες εξαιτίας της κακόβουλης πυρκαγιάς που τέθηκε στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς.

πυρκαγιά.jpg


πυρκαγιά 2.jpg


Η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση περίπου πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα τρία εντός του κρατικού δάσους Ορείτες, πριν γίνει εφικτός ο πλήρης έλεγχός της, αργά χθες το απόγευμα, στις 19:20.

πυρκαγιά 3.jpg


πυρκαγιά 4.jpg



Υπενθυμίζουμε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 190 άτομα του Τμήματος Δασών με 32 πυροσβεστικά οχήματα, 35 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 πυροσβεστικά οχήματα, 30 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 για εκκένωση, 2 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 5 εκσκαφείς, 2 προωθητές γαιών, 1 βυτιοφόρο, μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 10 πτητικά μέσα, 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.


Εξαιτίας του ότι υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων, λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και του ακανόνιστου σχήματος της περιμέτρου, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για την πλήρη ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ