Ιστορίες ακραίων χωρισμών στην Κύπρο

9 άτομα θυμούνται το πιο ακραίο πράγμα που έκαναν (ή τους έκαναν) για να εκδικηθούν τον/την πρώην τους.

Article featured image
Article featured image

Κάθε χωρισμός, λένε, είναι ένας μικρός θάνατος και ο κάθε ένας από εμάς τον αντιμετωπίζει ανάλογα. Ειδικά όταν πρόκειται για χωρισμό ερωτικής φύσης. Άλλοι ψύχραιμα και με σύνεση και άλλοι με φωνές, ακρότητες και δράμα.


Εμείς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη δεύτερη κατηγορία που -όπως και να το κάνουμε- σίγουρα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από ανθρώπους που γνωρίζουμε και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά, να θυμηθούν και να μας διηγηθούν ακραίες ιστορίες χωρισμού στις οποίες ήταν πρωταγωνιστές οι ίδιοι ή κάποιοι στενοί τους φίλοι και οι απαντήσεις, ομολογουμένως, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο ρομαντικής κομεντί, αισθηματικού δράματος ή ακόμα και ερωτικού θρίλερ.



Θεοδώρα, 30 ετών: Του έκλεινα ραντεβού για σεξ με άντρες

Δεν ήταν ακριβώς χωρισμός, απόρριψη ήταν, την οποία δεν πήρα καθόλου καλά. Για μέρες σκεφτόμουν πώς θα τον εκδικηθώ. Τι να κάνω για να τον πονέσω, όπως με πόνεσε και το βρήκα. Είχα κατεβάσει εφαρμογή γνωριμιών για γκέι, είχα φτιάξει ψεύτικο προφίλ και ακολούθως έβρισκα διάφορους και τους πουλούσα ιστορίες για αγρίους και κυρίως για σεξ. Στο τέλος, τους έδινα και το τηλέφωνό μου για να κανονίσουμε γνωριμία. Όπως καταλαβαίνεις, το τηλέφωνο που έδινα δεν ήταν το δικό μου, αλλά εκείνου. Όπως μάθαινα από κοινό γνωστό, το τηλέφωνό του χτυπούσε ασταμάτητα από άντρες που του ζητούσαν ραντεβού και σεξ. Θυμάμαι να γελάω πολύ και να το απολαμβάνω. Ok, ήμουν 26 τότε, και αρκετά πιο ανώριμη. Παρόλα αυτά, δεν το μετάνιωσα ποτέ. Φέρθηκε σκάρτα και έπρεπε να πάρει το μάθημά του.



Μάριος, 34 ετών: Έγινα stalker

Είχαμε χωρίσει μετά από 3 χρόνια σχέσης, ήμουν 25 χρονών τότε και πολύ ερωτευμένος μαζί της. Ένιωθα πως ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Ναι, ξέρω πόσο παιδαριώδες ακούγεται, αλλά έτσι ένιωθα. Όταν χωρίσαμε, δεν είχα καταλάβει το γιατί, οπότε μέσα μου ένιωθα πως κάτι άλλο έπαιζε με κάποιον και ξεκίνησα να την παρακολουθώ. Είχα φτάσει σε σημείο να βάζω άδεια από την καφετέρια που δούλευα τότε, για να έχω περισσότερες ώρες ελεύθερες να παρακολουθώ τις κινήσεις της. Σταμάτησα όταν ένας γείτονας κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και το ανέφερε στην αστυνομία. Όταν βρέθηκα στο τμήμα, έφαγα ένα μεγάλο χαστούκι και συνήλθα.



Κώστας, 28 ετών: Με κυνηγούσε ο πατέρας της έξω από το πατρικό της

Αρχικά θέλω να μου δοθεί το ελαφρυντικό της μέθης. Είχαμε χωρίσει μετά από 4 χρόνια σχέση. Έφταιγα, ομολογώ, αλλά ήλπιζα πως θα με συγχωρούσε, κάτι που τελικά δεν έκανε. Οπότε δυο εβδομάδες χωρισμού μετά, πήγα έξω από το πατρικό της, μεθυσμένος και άρχισα να της φωνάζω πως τη θέλω πίσω, να χτυπάω πόρτες, να βρίζω, να κάνω διάφορα γελοία. Πρώτα βγήκες ο μπαμπάς της και άρχισε να με κυνηγάει με το σκουπόξυλο και μετά ήρθε η αστυνομία να με μαζέψει. Ακόμη ντρέπομαι όποτε θυμάμαι τα ρεζιλίκκια μου.


Ιωάννα, 33 ετών: Fake account στο Badoo

Δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία, αλλά έχω εμπειρία φίλης που με έκανε συνεργό. Η εν λόγω φίλη, κολλητή για να είμαι ακριβής, είχε χωρίσει από μία μακροχρόνια σχέση. Ο λόγος δεν έχει σημασία. Ήταν η περίοδος που το badoo έκανε θραύση στην Κύπρο, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα fake account και να κλείσουμε ραντεβού με τον πρώτο τυχόντα. Όχι για εμάς φυσικά, αλλά για τον πρώην της κολλητής. Οπότε κλείσαμε ραντεβού στον άγνωστο, δώσαμε το τηλέφωνο του πρώην και όταν ο τύπος πήγε στο σημείο συνάντησης και κάλεσε στον αριθμό που του είχαμε δώσει, όχι μόνο ανακάλυψε πως ήταν άντρας το ραντεβού του, αλλά και πως ήταν γνωστός του. Ντρέπομαι που συμμετείχα σε αυτό, αλλά της χωρισμένης κολλητής δεν της λες όχι.


Νίκη, 40 ετών: Τα είπα όλα στην τότε σχέση του

Ήμουν 31 ετών και έβγαινα με κάποιον, όχι για καιρό. Λίγους μήνες μετά χωρίσαμε αφού καταλάβαμε πως δεν ταιριάζαμε και όλα καλά. Ή τουλάχιστον αυτό νόμιζα. Ο τύπος, παρά το γεγονός ότι όλα είχαν τελειώσει, συνέχιζε να έρχεται στη δουλειά μου και να με ενοχλεί. Δούλευα ταμείο σε ένα κατάστημα τότε, οπότε ερχόταν δήθεν για ψώνια και έβρισκε συνεχώς ευκαιρία να με προσεγγίζει ή να με απασχολεί. Καθημερινά, του έλεγα με κάθε τρόπο πως δεν θέλω να με ενοχλεί και πως θέλω να σταματήσει να έρχεται, αλλά αυτός συνέχιζε. Να σημειώσω πως στο μεταξύ αυτός είχε κάνει καινούργια σχέση, μου το είπε και μου έδειξε και φωτογραφίες της στα social media, μήπως και ζηλέψω και τον δεχτώ πίσω. Να μην το πολυλογώ, αφού ο τύπος δεν σταματούσε να με ενοχλεί, αποφάσισα να πάρω δραστικά μέτρα. Οπότε βρήκα τη νέα του σχέση στα social media, επικοινώνησα μαζί της, την ενημέρωσα για όσα κάνει ο σύντροφός της και από τότε δεν ξαναπάτησε στο μαγαζί. Ήταν μεγάλη κατινιά εκ μέρους μου και ειλικρινά ακόμη και σήμερα δεν πιστεύω πως έκανα κάτι τέτοιο. Ούτε καν οι φίλες μου δεν το πίστευαν για εμένα αυτό. Παρόλα αυτά, όμως, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να σταματήσει.


Μαρίνα, 43 ετών: Του είπα ψέματα πως με πιέζουν να τον παντρευτώ

Ήμουν φοιτήτρια στην Ελλάδα και αυτός στο Παρίσι. Ήμασταν μαζί από την Κύπρο, δοκιμάσαμε την απόσταση, δεν μας έβγαινε και αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Το θέμα ήταν πως αυτός δεν ήθελε με τίποτα να τελειώσει και επέμενε να με διεκδικεί. Τηλεφωνούσε συνεχώς, έστελνε γράμματα και σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο ερχόταν από το Παρίσι στην Αθήνα για να με δει. Είδα κι απόειδα οπότε σκέφτηκα να του πω ότι οι γονείς μου με πιέζουν να παντρευτούμε, αλλιώς δεν με αφήνουν να συνεχίσω τη σχέση χωρίς κάποια δέσμευση. Φυσικά, δεν ίσχυε, αλλά έπιασε το ψέμα. Είπαμε, ήταν ερωτευμένος, αλλά όχι τόσο για να παντρευτεί από τα 25 του!


Γιώργος, 36 ετών: Έκανα σκηνή σε δημόσιο χώρο

Η δίκη μου περίπτωση είναι πολύ περίεργη γιατί εγώ προκάλεσα το χωρισμό, γιατί δεν άντεχα άλλο και μια εβδομάδα μετά, που άλλαξα γνώμη, προσπάθησα να τα φέρω όλα τούμπα με κάθε δυνατό τρόπο. Με την Κ. ήμασταν μαζί 3 χρόνια, εγώ 29, εκείνη 25 ετών. Εκείνη την περίοδο ήμουν σε ένα μεταβατικό στάδιο με τη δουλειά μου και ήθελα να κάνω focus εκεί, οπότε αποφάσισα πως θέλω να μείνω μόνος μου. Μίλησα μαζί της και τελοσπάντων, μετά από αρκετό δράμα έληξε. Πέρασε μια εβδομάδα και άρχισε να μου λείπει. .Στο μεταξύ δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής και αυτό με έτρωγε. Δώσ’ του σενάρια για το τι μπορεί να κάνει και πόσο καλά περνά μακριά μου, οπότε αποφάσισα να την διεκδικήσω ξανά. Ώρες έξω από το σπίτι της, να την περιμένω να βγει με λουλούδια και την αγαπημένη της σοκολάτα. Μηνύματα, τηλέφωνα. Μέχρι που μία μέρα που ήξερα πως θα ήταν σε ένα μαγαζί κάποιου γνωστού μας, πήγα να την βρω και να της ζητήσω το λόγο που δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειές μου. Ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση, φώναζα, είχε γίνει ξεφτίλα σε σημείο που με μάζεψε η ασφάλεια και με απομάκρυνε. Εννοείται πως ούτε εκείνη επέστρεψε ούτε την αξιοπρέπειά μου πήρα πίσω ποτέ.


Αντιγόνη, 29 ετών: Του έσκισα τα ρούχα και του κατέστρεψα τα έπιπλα

Μέναμε στο διαμέρισμά του και για λίγο καιρό μετά που χωρίσαμε, κρατούσα ακόμη κλειδιά. Οπότε ένα βράδυ που έλειπε, μπήκα κυρία, του έσκισα πουκάμισα, παντελόνια και έσπασα διάφορα αντικείμενα και έκανα το σπίτι να μοιάζει με σπίτι μετά από διάρρηξη. Ήταν τόσο κάφρος που του άξιζε και η τελευταία καταστροφή που του προκάλεσα.


Πάρης, 23 ετών: Έκανα ντου στα social media της

Αν θεωρείς ακραίο το γεγονός πως μπήκα στα social media της, όταν ανακάλυψα τυχαία τους κωδικούς και ανέβασα γελοίες φωτογραφίες της, χωρίς επεξεργασία και ρετούς, εγώ το θεωρώ μια χαρά εκδίκηση μετά τον απρόσμενο χωρισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ